new york vinkit

Toteuta New Yorkin matka edullisemmin – näillä vinkeillä onnistut

New York on monen matkailijan ämpärilistalla. Tie sinne on toki helppo, mutta ei välttämättä halpa. Vinkkieni avulla saat matkasta pennosen tai kahden halvemman. Kelpaahan muutama vinkki sukan varteen varalle? Mitä pitää tietää matkustaessa Suuren Omenaan ja miten toteuttaa matka pienemmällä budjetilla?

Lennot New Yorkiin, vaikka Islannin kautta?

Muutama käytännön vinkki on paikoillaan, jotta New Yorkin matkan saa sutjakasti alkuun. New York on kallis kaupunki, ja rahaa matkaan saa laitettua tolkuttomasti. Lennot ovat New Yorkin matkan yksi luottomahdollisuus, jossa voi säästää satoja euroja. Kevään reissullamme lensimme Icelandair-yhtiöllä. Tämä mainittakoon, koska yhtiö tarjoaa jopa seitsemän päivän stop over -mahdollisuuden Islannissa, meno- tai tulomatkalla. Jos siis kaipaat seikkailua Islannin tulisella maaperällä, kannattaa ottaa kiinni tästä tilaisuudesta. Hintaa omilla lipuillamme oli hieman yli 400 €.

Jos on varaa joustaa, voi aivan järkyttävän halpoja diilejä saada eri hakukoneiden ja lentoyhtiöiden sivuilta. Huomaa, että monet lentoyhtiöt eivät enää tarjoile ruokaa pidemmilläkään lennoilla. Varaa siis mukaan evästä, jos koneiden kalliit pöperöt eivät maita.

Muista ESTA Yhdysvaltoihin matkustettaessa

New Yorkiin tarvitsee ESTA-viisumin, joka mahdollistaa Amerikkaan matkaamisen. Viisumin myöntämisaika on itselläni vaihdellut viikosta kahteen, joten kannattaa olla aikaisin liikkeellä sen kanssa. Viisumi on voimassa kaksi vuotta myönnetystä ajankohdasta alkaen ja se mahdollistaa useat Yhdysvaltojen vierailut.

Monet eri yritykset myyvät netistä ESTA-viisumia, mutta Amerikan hallituksen sivuilta saat viisumin turvallisimmin ja parhaimmalla hinnalla. Hinta pyörii siinä 14 dollarin kieppeillä. Älä lankea ESTA-huijaukseen!

Lue juttu aiheesta täällä!

new york

Majoitus New Yorkissa pienemmällä budjetilla

Olen itse varannut aina majoituksen hakusivujen kautta. Kovaa yritystä on ollut myös AirBnB:n kautta, mutta tuskastuneena kirjoittamaan itsestäni kuudettakymmenettä kertaa, vain huomatakseni, että isäntä ei pysty tarjoamaan majoitusta, alkaa majoituksen hakeminen käymään jo työstä.

New Yorkissa vallitsee varsin mutkikkaan lait asumisen suhteen. Näiden lakien osalta AirBnb on osittain myös laiton New Yorkissa. Usein AirBnb-sivuille ladataan vain hetkellisesti majoituspaikka tärpin toiveessa. Ystävilläni tosin on aina ollut mieletöntä tuuria AirBnb-asuntojen kanssa, joten suosittelen ainakin katsomaan tarjonnan.

Hinnat liikkuvat hotelleihin verrattuna samassa skaalassa, tosin tilat ovat hyvän paikan löytyessä AirBnb:ssä paremmat ja oma keittiö säästää ruokakuluissa suuren summan. Vaikka New Yorkin ravintolat ovat kokemus toisensa perään, kannattaa joskus ostaa lähikaupasta piknik-eväät ja mennä nauttimaan lounasta Central Parkiin.

Kikkakolmosena haluankin kertoa, miten hotelli kannattaa hakusivuilta varata. Toimiva ja yksinkertainen kikka vaatii vain vähän pelisilmää, mutta hyvän muistin. Monet majoituspaikkojen hakusivut mahdollistavat maksuttoman peruutuksen tiettyyn päivämäärään asti. Eli jos löydät pari kivaa hotellia, joista löytyy maksuton peruutus, ota molemmat. Sitten odottelemaan, sillä mitä lähemmäs ajankohtaa lähestytään ja mitä tyhjempi hotelli on, sitä halvemmaksi hinnat tulevat. Näin ollen kannattaa pitää silmällä hintamuutoksia incognito-selaimessa (eli ikkunassa, joka ei kerää sivuhistoriaa). Kun halvempi hinta sitten löytyy, voit peruuttaa vanhan varauksen (muistakin tehdä se!) ja ottaa halvemman hinnan uudella varauksella. Helppoa kuin mikä ja saattaa säästää satasia!

new york budjetilla

Saapuminen New Yorkiin

Riippumatta lentokentästä, jolle laskeudut (Newark, JFK tai LaGuardia), asennoidu ikuisuuden kestävään passintarkastukseen. New York ei lepää koskaan, joten jos satut laskeutumaan ruuhkattomaan aikaan, voit onnekkaasti selvitä jonosta alle tunnissa. Tee itsellesi palvelus ja täytä paperit jo etukäteen.

Itse olen kökkinyt nenää kaivellen jalat ristissä muiden tuskastuneiden matkustajien kanssa ankeassa aulatilassa toivoen hotellin suihkun viileyttä, tai edes ruokaa. Joskus tärppää, usein ei. Tiukkasanaisissa virkailijoissa löytyy joskus muutama vitsiniekka.

Julkinen liikenne New Yorkissa

Kun olet vihdoin päässyt kuumottavasta kuulustelutilanteesta liukenemaan, nappaa kamat ja suuntaa kohti keskustaa. Itse en ottaisi koskaan taksia, budjetti- ja ruuhkasyistä, mutta jos budjetti joustaa ja taksimatka kiinnostaa, niitä löytyy ulko-oven edestä jonoksi asti. Kaikkein parhaimmat hinta-ja reittiohjeet löydät jokaiset lentokentän omilta nettisivuilta.

Metro on kaupungissa kätevin ja nopein tapa liikkua, joten suosittelen ostamaan kioskilta saman tien MTA Metro Card-lipun. Jos viivyt viikon, osta 7-päivän rajoittamaton metrokortti. Tämä tulee paljon halvemmaksi ja helpommaksi kuin se, että joutuu maksamaan jokaisesta matkasta erikseen. Jos kiinnostaa katsastaa metro-juna- ja bussiliikennettä ennen matkaa, löytyy luotettavin informaation tältä sivulta.

P1010624

Tässä lienee avut jo ensimmäisiin askeliin kohti Isoa Omenaa, luvassa on lisää matkavinkkejä, kohdetärppejä ja halpaa huvia, so stay tuned!

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top