Yado Oikawa

Suomen erikoisin majoitus – japanilainen majatalo

Kerro kaverille!

Tiesitkö, että Pukkilassa voi elää hetken kuin Japanissa? Pieni majatalo, Yado Ikawa, tarjoaa pienen palan autenttista Japania lähempänä kuin moni osasi kuvitellakaan.

Vuorokauden aikana unohtaa täysin olevansa Suomessa. Ainoastaan jääkaapissa olevat muutamat elintarvikkeet teksteineen muistuttavat välillä siitä, että nyt ei olla Japanissa, vaikka muuten kaikki ympärillä olevat yksityiskohdat johdattavat ajatukset kauas Aasiaan.

Pukkilan historiallinen meijerialueen sydämessä, Porvoonjoen rannalla on voinut kokea japanilaisia elämyksiä jo vuodesta 1998, kun Riitta Oikawa perusti Yado Oikawan. Yado tarkoittaa majataloa ja Oikawa kutsuvaa jokea. Joki virtaakin hiljalleen aivan majatalon edustalla.

Yado Oikawa

Pala Japania Pukkilassa

Huoneisto on saanut inspiraationsa Honshu saaren vuoristoseutujen ryokan majataloista. Japanilaisittain sisustettu 66 neliön huoneisto on tietävästi Suomen ainoa japanilainen majatalo, jonka varauskalenteri tuntuu olevan aina täynnä. Siksi oma elämysvuorokausi kannattaakin varata hyvissä ajoin Yado Oikawan nettisivuilta.

Yado Oikawa japanilainen majatalo Pukkilassa.

Autenttinen Japani-kokemus

Oleskelun ajaksi on ihana pukeutua yakataan, joka on ohut puuvillainen oleskelutakki, joita käytetään Japanin majataloissa ja kylpylöissä. Jalkaan voi sujauttaa zori tossut, mutta tatami kaislamatolle siirryttäessä tossut asetetaan tatamin viereen odottamaan.

Tervetuliaisiksi saamme Okonomiyaki paistokset, joka on useimmiten Japanissa kaalipohjainen ”pikaruoka”, johon saa itse valita täytteet. Kalalastut tanssivat paistoksen päällä.

Laskemme 38 asteisen veden puiseen Hinoki-ammeeseen, joka on valmistettu japaninsypressistä. Kaunis amme erittää eteerisiä öljyjä, jotka rentouttavat kehoa ja mieltä. Peseydymme ja nautiskelemme tunnelmasta, enkä muista milloin olisin viimeksi ollut näin rentoutunut.

Yado Oikawa japanilainen majatalo.

Yado Oikawa

Viilennämme välillä itseämme japanilaisilla viuhkoilla ja vilvoittelemme pienessä puutarhassa talon edustalla jokea katsellen.

Illalliseksi valmistamme sukiyakia eli ”lempipaistosta”, joka on perinteinen japanilainen vierasruoka. Se valmistetaan valurautapannussa samalla pöydän äärellä seurustellen. Kaadamme pataan kastiketta ja vettä ja laitamme kiehuvaan liemeen keittymään tofua, bataattia, porkkanaa, purjoa, shirataki nuudeleita, siitake sieniä ja shimeji sieniä.

Jälkiruoaksi haudutamme japanilaista vihreää teetä, jota nautimme tatamilla istuskellen. Maistelemme myös pehmeitä riisijauhoista valmistettuja mochi kakkusia.

Itseään voi viihdyttää myös japanilaisilla elokuvilla ja kirjallisuudella tai esimerkiksi taittelemalla origameja samalla kuunnellen japanilaista musiikkia.

Kun riisun vuorokauden päätyttyä yakatan yltäni ja asetan zori tossut kauniisti takaisin paikoilleen taika raukeaa. Suljen oven perässäni ja Japani jää sen tuolle puolen.

VARAA HOTELLI NYT

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top