Halvat lennot

Halvat lennot – miten löytää parhaimmat diilit?

Halvat lennot ihan minne vain? Mistä löytää paras diili, jos haluaa mennä ihan minne vain ja aikataulukin on joustava? Tässä vinkkimme halvan reissun varaamiseen.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Halpojen lentojen löytäminen ja lentojen varaaminen ylipäänsä on oma taiteenlajinsa, jonka monimutkaisiin kiemuroihin on parhaimmillaan nautinnollista ja palkitsevaa sukeltaa. Parhaan nautinnon saa aikaan, kun lisää tunnelmaan asteen verran enemmän luksusta siemailemalla samalla vaikka kuplivaa juomaa, hyvän musiikin soidessa taustalla.

Joskus teen matkapäätökset hetken mielijohteesta ja toisinaan jahkailen hartaasti ja pitkään. Kun ryhdyn lentojen varaamisessa tuumasta toimeen, otan huomioon monenlaisia matkustukseen vaikuttavia asioita lentoajoista välilaskeutumisiin – ja tietysti hintaan. Kuka nyt ei haluaisi löytää halpoja lentoja?
Olen vuosien varrella oppinut muistamaan ulkoa lentokenttien koodeja. Osaan usein myös sanoa suoraan, millä lentokentällä on hyvät lepotilat ja mitä kenttää kannattaa vältellä. Tiedän, että Pariisin lentokentällä tavaroiden katoaminen on todennäköistäkin ja että Singaporen kenttä on kaikin puolin toimiva ja loistava. Olen oppinut, että Istanbulin välilaskun ollessa liian pitkä, Turkish Airlinesilla lentävät saavat ilmaisen kaupunkikierroksen tai jopa maksuttoman hotelliyöpymisen.

Kun on aikataulullisesti joustavassa työssä, matkalle voi lähteä omien tarpeiden mukaan aika joustavasti. Aina kohteellakaan ei ole väliä ja määreenä voi olla vaikka vain pelkkä lämpö. Olen toimissani välillä liiankin spontaani. Joskus taas äkkipikaiseltakin vaikuttavien ratkaisujen taustalla on pitkä ja syvällinen ajatustyö.

Kaukokohteiden lentoja varaillessa olen yleensä tarkka ja ennen kuin painan ”varaa lennot” -nappulaa, pohdin ja mietin, fiilistelen ja vertailen. Otan selvää vaihtoehdoista, erilaisista kombinaatioista ja vertailen eri lentoyhtiöiden antamia mahdollisuuksia. Näissä kun saattaa olla todella merkittäviäkin hintaeroja.
Jos taas kyseessä on lyhyt matka vaikka Berliiniin tai Madridiin, nappaan hyvän diilin joskus salamannopeastikin. Tilaisuuteen tarttumalla olen lentänyt Berliiniin ja takaisin halvimmillaan 65 euron hintaan ja liian viime tinkaisena taisin joskus maksaa yli 300 euroa samoista kahden tunnin lennoista.

Vinkki: Etsi lentohakukoneesta kohdevaihtoehdolla ”kaikkialle”. Tälloin saat kaikki mahdolliset kohteet ja näet hinnat pienimmästä suurimpaan. Lisää vielä ”halvin kuukausi” ja saatat löytää todella edullisetkin lennot! Esimerkiksi Skyscannerin hakukone on loistava, kokeile sitä *täällä.

Lentokone taivaalla ja halvat lennot.
Kuva: Unsplash/Hanson Blu

Halvat lennot ihan minne vain?

Jos haluaa vain lomalle, eikä kohteella ole väliä, kannattaa tutkia tarjontaa. Minne ihmeessä sitä menisi? Tällainen vaihtoehto mennä aivan minne vain tekee valinnasta vaikeaa. Olemme etuoikeutettuja, että voimme edes matkustaa ja koko upea maailma tuntuu olevan avoinna, jos päivämääräni ovat suhteellisen joustavat. Näin, vaikka budjettikaan ei olisi suuri.

Miten sitten yleisesti ottaen valitsen matkakohteeni (lukuvinkki: Miten valita matkakohde) ? Joskus matkakohde valikoituu yhdestä syystä: löydän halvat lennot. Yleensä taustalla ovat kuitenkin omat tarpeeni. Kuuntelen itseäni. Mietin, mitä kaipaan ja pohdin, mistä sen voisin saavuttaa. Joskus matkakohde valikoituu pelkän edullisen hinnan vuoksi.

Miten löytää parhaat lentodiilit?

 • Suosi matkapäivinä tiistaita ja torstaita, halvat lennot ovat yleensä näinä päivinä. Edullisimmat lennot löytää yleensä esimerksi torstaista tiistaihin tai tiistaista tiistaihin, viikonloput ovat usein kalleinta matkustusaikaa.
 • Muista vaihtoehto menosta ja paluusta eri kentiltä. Joskus yhdensuuntaisen lennon voi saada edullisemmin kuin menopaluun ja esimerkiksi saman maan sisällä on joskus hyväkin voida palata eri kentältä kuin minne on lentänyt. Lensin kerran Kroatian Dubrovnikiin, kiertelin maata ja palasin Splitin kaupungista. Säästin tässä noin 100 euroa ja meno-paluulennot maksoi noin 120 euroa.
 • Jos valitset lennot kahdelta eri lentoyhtiöltä, erillisillä lipuilla, muista ottaa tarpeeksi aikaa vaihtolentojen väliin. Kukaan ei ole vastuullinen maksamaan korvausta, jos myöhästyt jatkolennolta. Muista myös eri maiden viisumikäytännöt.
 • Katso myös läheisten lentokenttien mahdollisuudet. Joskus voi olla halvempaa lentää esimerkiksi Gironaan, jos on menossa Barcelonaan. Kohteiden välisen matkan voi mennä vaikka bussilla, jos aikaa ja kärsivällisyyttä riittää.
 • Jos joudut halpojen lentojen takia nukkumaan yön lentokentällä, aiheesta löytyy paljon vinkkejä. Korvatulpat mukaan!
 • Seuraa sosiaalisen median kanavista parhaimpia lentotarjouksia ja pysy tilanteen tasalla. Ole valmiina toimimaan ripeästi, kun sopivat lennot tulevat myyntiin. Esimerkiksi äkkilähtösivustot keräävät parhaita diilejä. Myös suoraan matkantoimistojen sivuilta voi etsiä.
 • Matkusta sesongin ulkopuolella. Suurimmat juhlapyhät kannattaa suosiolla jättää välistä tai ainakin pyrkiä matkustamaan juuri ennen suosittua ajankohtaa. Tämä on myös vastuullisempi tapa matkustaa, hajauttaahan se massaturismia.
 • Etsi lentohakukoneesta kohdevaihtoehdolla ”kaikkialle”. Tälloin saat kaikki mahdolliset kohteet ja näet hinnat pienimmästä suurimpaan. Lisää vielä ”halvin kuukausi” ja saatat löytää todella edullisetkin lennot! Esimerkiksi Skyscannerin hakukone on loistava, kokeile sitä *täällä.
 • Joskus äkkilähtösivustoilta löytää pelkkiä lentojakin ja lomalennoille voi päästä todellakin edullisesti. Itse olen päässyt muun muassa Madeiralle ja takaisin hintaan 115€.
 • Muista muuten, että jos tutkit samoja lentoja samalta selaimelta monta kertaa, hinta nousee. Yksityinen istunto on hyvä apuväline tässä asiassa.
 • Myös Secret Flying on toimiva sivusto edullisten diilien löytämiseen, jos kohteella ei ole väliä.

Kaipaatko inspiraatiota kohteen valinnassa Euroopassa? Hae sitä täältä!

Kerro kaverille!

2 ajatusta aiheesta “Halvat lennot – miten löytää parhaimmat diilit?”

 1. Paluuviite: Minne suunnata kaupunkilomalle Euroopassa? | Seikkailijattaret

 2. Paluuviite: Lontoon parhaat ravintolat herkuttelijalle pienelläkin budjetilla

Kommentointi on suljettu.

Scroll to Top