Matkakohteena Filippiinit

Filippiinit matkakohteena avaa seikkailijoille mahdollisuuden ennennäkemättömiin elämyksiin. Massaturismille vielä suhteellisen tuntematon saarivaltakunta tarjoaa yli 7000 saarta, mikä takaa kokemuksia ja seikkailuja jokaiseen lähtöön.

Vaikka suurin viehätys Filippiineillä on sen monet, kauniit rannat, maa tarjoaa paljon muutakin näkemisen arvoista. Pohjoinen Luzonin alue, joka kattaa muun muassa maan pääkaupungin Manilan, on oiva kohde vuoristoista, kauniista riisipelloista ja historiasta pitäville. Banaue-alueen riisipellot on nimetty maailman kahdeksan ihmeen joukkoon, sillä 2000 vuotta sitten vuoren rinteille hakatut pellot ovat henkeäsalpaavaa katseltavaa. Luzonin alueella pääsee myös ihmettelemään vanhoja espanjalaisten siirtomaavallanaikaisia kyliä, kuten Vigania, joka on UNSECOn maailmanperintöluettelossa Aasian parhaiten säilyneenä Espanjan siirtomaakaupunkina.

Filippiinit | Kauneimmat saaret ja aktiivilomailijan keitaat

Filippiinien keskiosassa, Visayas-saaristossa, sijaitsee tunnetuimmat turistisaaret, kuten Bohol ja Cebu, joista pääsee helposti sisämaan lennoilla tai lautoilla alueen muille pienemmille saarille. Myös bussilla matkustaminen on oiva tapa nähdä kaunista ja koskematonta sisämaata. Sukeltajien suosiossa ovat etenkin Malapascua saari, jossa pääsee näkemään kettuhaita, Dumagueten alueen monet kauniit korallit sekä Bohol-saaren kohteet, kuten Panglao.

Filippiinit vinkit

Valkoisia hiekkarantoja metsästävät löytävät itselleen sopivia lomakohteita lähes saarelta kuin saarelta, riippuen, kuinka paljon muita turisteja haluaa retkillään nähdä. Suurimpia turistikohteita voi löytää Boholin Panglao-alueelta, El Nidon kaupungista Palawanin saarelta sekä pieneltä Boracayn saarelta, joka on Filippiinien suosituin bilesaari. Jos haluaa rauhallisia rantoja on parempi ottaa suunnaksi vähemmän huomiota saavat saaret kuten Siquijor, Romblon, Bantayan tai Dinagat.

Eteläinen Mindanaon alue on saanut osakseen harmillisen paljon huonoa julkisuutta muslimikapinallisten takia, mutta alueen pohjoisosa ja sen lähellä sijaitsevat saaret kuten Camiguin ja Siargao ovat kuitenkin ehdottomasti näkemisen- ja kokemisen arvoisia sekä hyvin turvallisia.

filippiinit vinkit

Muille seikkailijoille Filippiinit tarjoaa lukemattoman määrän aktiiviloman lähteitä. Filippiineillä on yli 20 aktiivista tulivuorta, jotka tuovat mukanaan kiipeilymahdollisuuksia. Filippiineillä on vesiputouksia, joiden juurella virkistäytyä sekä adrenaliinia tuottavia retkimahdollisuuksia keskelle kauneinta viidakkoa.

Filippiinit | Sää? Milloin on paras aika matkustaa?

Paras aika matkustaa Filippiineille riippuu pitkälti siitä, minne olet menossa. Eteläosa (Mindanao ja eteläinen Visayas) on hyvin sateinen joulukuusta maaliskuuhun, ja sukeltajat voivat odottaa kylmää vettä, huonoa näkyvyyttä, sekä paljon peruutettuja lentoja. Samaan aikaan maan pohjoisosassa on kuivaa ja viileää. Etelässä ehdottomasti paras aika on huhtikuusta marraskuuhun. Maan keskiosa ja pohjoinen ovat satunnaisesti sateisia heinä-elokuussa taifuunien takia.

Kaikki Filippiinien vinkit löydät juttuarkistostamme!

Kerro kaverille!

Scroll to Top