Postikortteja Porsangerin tuntureilta

Kerro kaverille!

Terveisiä Pohjois-Norjasta! Tällä kertaa haluan lähettää teille kuvankauniita postikortteja Porsangerin tuntureilta, jonne tosin ei vielä ole lumi satanut, toisin kuin Suomen pohjoisimpiin osiin (kenties muuallekin?).

Kaikista korkeimmat tunturihuiput ovat toki saaneet valkoisen huntunsa, mutta täällä vuonon pohjukassa vielä odotellaan talvea alkavaksi. Kevyt pakkanen on onneksi viipynyt vieraana jo pitkään, mikä tarkoittaa, että latu- ja kelkkapohjat jäätyvät tänä vuonna kunnolla. Sen ansiosta myös retkeily on talvella mukavempaa, kun reitit eivät painu sohjosta muhkuraisiksi.


Porsanger

Nykyinen kotikaupunkini (jota ennemmin kutsun kyläksi) jää harmillisen usein sivuun suomalaisten matkaillessa ja road trippaillessa täällä Pohjois-Norjassa. Porsangerin kunnassa riittää kuitenkin nähtävää vaikka kuinka! Ehkä ensi kerralla saavut tänne katsomaan ihan tarkoituksella upeaa Silfarin kanjonia tai kiertämään upean Ritaojan kierroksen läheisillä Lohtivaaran tuntureilla, jonne on varsin helppo saapua.

Entä kuinka moni tietää, että Lakselvista löytyy myös upea Stabbursdalenin kansallispuisto? Tai ihan läheltä Børselvistä maailman pohjoisin mänty?

Lakselv

Silfar


Silfar

Pian alkava marraskuu on itselle erityinen kahdestakin syystä: tulee kuluneeksi kolme vuotta Pohjois-Norjaan muutosta, minkä lisäksi matkustan ensi kertaa maasta muualle kuin Suomeen.

Luvassa on kolmen viikon loma Islannissa, jonka aikana aion kuvata niin majakoita, merimaisemia kuin upeita jääluolia. Ohjelmasta löytyy myös viikon kestävä purjehdus Länsivuonoilla, jota odotan kovasti. Joten, ja kuka tietää, ehkä seuraavassa kirjeessäni fiilistelen poikkeuksellisesti myös Islannin maisemia.

Pohjoisin terveisin,
Monni

 

Psst! Menikö Monnin ensimmäiset Norjan terveiset ohi? Pääset niihin käsiksi täällä.

 

Minkälainen reissaaja Monnimme on? Lue jo hieman vanhempi haastattelu täältä.

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top