Inspiraatiota maailmaa tutkivilta naisilta naisille – tiedostavamman ja kauniimman maailman puolesta!

vietnamilaiset kevatrullat

Vietnamilaiset kevätrullat – täydellistä purtavaa brunssipöytään

Kevään korvilla tekee mieli tuoretta ja raikasta syötävää. Nämä rouskuvat rullat ovat täynnä makua, ja sisällön saa muuttaa mielensä mukaiseksi! Sekoittele tuoreita vihanneksia ja yhdistä niihin makeaa mangoa tai vaikka marinoitua, rapeaksi paistettua tofua. Dippaa vietnamilaiseen kastikkeeseen ja nauti makuhermoja hivelevästä yhdistelmästä.

Voit käyttää haluamiasi kasviksia ja yrttejä tai seurata reseptiä. Tarkkoja mittoja aineksista ei ole ja paras marinadi löytyy kokeilemalla.

Resepti: Vegaaniset Vietnamilaiset kevätrullat

Täyte

Ohueksi suikaloitua porkkanaa
Ohueksi suikaloitua kaalia
Tuoretta kypsää mangoa ohuina siivuina
raastettua inkivääriä
(kuorittuja sesaminsiemeniä)
(chiliä)
sesam-öljyä
riisiviinietikkaa
ripaus suolaa tai soijakastiketta
pieni loraus siirappia tai hieman sokeria (itse käytän taatelisiirappia)
Tuoretta korianteria silputtuna (tai jotain muuta mieleistäsi yrttiä)
Kevätsipulia hienonnettuna
(rapeaksi paistettua tofua. Jos haluat rullista ruokaisampia, lisää tofu jäähtyneenä vasta rullausvaiheessa)

Riisipaperiarkkeja

Laita kasvikset ja mango kulhoon, raasta sekaan pieni pala inkivääriä. Lorauta tilkka öljyä, tiputtele riisiviinietikkaa ja lisää siirappi. Heitä sekaan hyppysellinen suolaa ja sekoita. Tarkista maku ja lisää sitten muut ainekset. Älä sekoita liikaa, etteivät yrtit muussaannu.

Anna tekeytyä hetki kylmässä ja tee sillä aikaa kastike.

Kastike rullille

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl limemehua
1 rkl siirappia tai sokeria
n.2 tl riisiviinietikkaa
2-3 rkl soijakastiketta
1 dl vettä
(chiliä tuoreena tai kuivattuja chilihiutaleita)

Maista ja mausta lisää tarvittaessa. Maun tulisi olla raikas mutta syvä, niin sanottu ”umaminen”.

Tee seuraavaksi rullat. Laita isoon laakeaan astiaan lämmintä vettä. Kasta riisipaperiarkkeja vedessä nopeasti (noin 10 sekuntia riittää) ja laita arkki sitten hetkeksi leikkuulaudalle. Arkki pehmenee vielä hieman. Laita täytettä rullan keskelle ja taita ensin alareuna täytteen päälle. Käännä sitten reunat kohti keskusta ja kieräytä rulla tiukaksi kääröksi. Tämä vaatii hieman harjoittelua. Älä laita rullia tiukasti vierekkäin tai päällekkäin, sillä ne tarttuvat toisiinsa. Leikkaa rullat keskeltä viistosti, jos haluat, tai syö kokonaisena. Kasta rullat kastikkeeseen ja nauti!

VINKKI! Tee vihannessuikaleista mahdollisimman ohuita, niin saat rullat helpommin rullattua eikä niihin tule reikiä.

Mikäli kaipaat keittiöösi palan Afrikkaa, tutustu myös vegaanikokkimme afrikkalaisiin mausteseoksiin!

 

Teksti ja kuvat: Sanna Hiltunen

Vegaaniruokaan erikoistunut kokki, jolla on usean vuoden kokemus vegaaniruuasta ja intohimo eksoottisiin makumaailmoihin. Hylkäsi hektiset keittiöt hetkeksi, ja on löytänyt onnen intialaisen ashramin suitsukkeentuoksuisesta maailmasta, joogasta ja mantralauluista. Asuu Helsingissä meren rannalla, opiskelee Snellman-korkeakoulussa ja haaveilee biodynaamisesta ekokylästä, joogaopettajan papereista ja omista kanoista.

Palaa Alkuun