luthercountry

Saksan läpi Lutherin reiteillä seikkaillen

Saksa on tänä vuonna nostanut päätään hengellisen matkailun saralla, tuoden ilmoille kahdeksan erilaista matkareittiä. Nämä reitit vievät luterilaisuuden jalanjäljille, monen suomalaisenkin uskonnon muutoksen juurille, onhan uskonpuhdistuksesta nyt 500 pitkää vuotta.

Entistä useampi matkailija kaipaa lomalleen syvemmänkin merkityksen. Niin sanottu hengellinen matkailu on nousussa, varmastikin osaksi kiireisen elämänrytmimme takia. Espanjan Santiago de Compostelan reitti alkaa jo ruuhkautua sekä Intian retriitteihin on jonoa. Haluamme jopa palata matkoiltamme kotiin parempina versioina itsestämme, kehittyineinä ihmisinä.

Myös Saksa on pistänyt oman kortensa kekoon, erilaisen kortensa, hengellisen matkailun saralla. Usean suomalaisenkin uskonto, luterilaisuus, on lähtöisin Saksasta. Vaikkeivat luterilaiset perinteet tai sen historia olekaan yhtä mediaseksikkäitä kuin esimerkiksi elämäntavallisen buddhalaisuuden, myös luterilaisuuden juurille vievä matka voi olla kiinnostava tapa tutustua Saksaan ja omaan syntymäuskontoon.

On kulunut tasan 500 vuotta siitä, kun Martti Luther mullisti ajatuksillaan maailmaa. Uskonto Saksassa sai vapaamman käänteen, eikä papeillekaan pitänyt enää antaa aneita. Elämästä saikin nauttia ja hengellinen elämä muuttui hieman aiempaa sallivammaksi ja hyvä niin.

500-vuotisjuhlan kunniaksi, Saksa on tuonut ilmoille kahdenksan erilaista reittiä. Reitit vievät maan läpi paikkakunnille, jotka ovat jollakin tavoin liittyneet uskonpuhdistukseen ja Martti Lutherin elämään.

Reittien varrelle osuu luontoa, kaupunkia, katedraaleja ja kirkkoja. Monipuolinen reitti on läpileikkaus Saksasta ja uusi tapa tutustua Saksaan joko omalla autolla, julkisilla kulkuneuvoilla tai vaikka pyöräillen.

Vaikka uskonto tai uskonnollisuus eivät kiinnostaisi pätkääkään, esimerkiksi Lutherin reiteillä voi löytää aivan uuden puolen suuresta Saksasta ja päätyä paikkoihin, joihin ei olisi osannut kaivatakaan, mutta joista kannattaisi tietää.


Lukuvinkki: Lue lisää Lauran kokemuksista reitillä ja Etelä-Saksan helmistä! Kaikki aiheeseen liittyvä löytyy somesta sanalla #luthercountry.

 

 

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top