Matkasuunnittelu.

Matkasuunnittelun ABC

Matkan suunnittelu on monivaiheinen prosessi. Mitä tulee tietää ja ottaa huomioon, kun suunnittelee matkaa? Miten valita kohde, mistä varata lennot tai junalippua ja mikä vakuutus toimii parhaiten matkalla. Koostamme Matkasuunnittelun ABC -oppaaseen kaiken oleellisen.

Sivustolla käytetään mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Matkan suuunnitteluvaihe voi olla yksi matkan jännittävimpiä osuuksia ja siitä kannattaa ottaa ilo irti. Tähän koko ajan päivittyvään listaan on kasattu kaikki oleellinen, mitä tulee tietää ja ottaa huomioon, kun suunnittelee pientä tai isompaa matkaa omatoimisesti. Täältä löydät myös vinkit ryhmämatkojen ja äkkilähtöjen bongaukseen.

Matkan suunnittelu ja vinkit matkalle.

Ennen matkaa – matkan suunnittelu, varaukset ja valmistautuminen


Matkan suunnittelu

Matkoja on yhtä monenlaisia kuin on ihmisiä. Matkan suunnittelu kannattaa aloittaa perusasioista eli matkan tarpeesta, budjetista ja matkan kestosta. Kaikkialla voi viettää onnistuneen matkan ja toisaalta, joka paikassa matka voi mennä pieleen, elleivät odotukset kohtaa.


Matkalippujen varaus

Kaikkia matkalippuja ei tarvitse varata etukäteen etenkään pidemmillä reissuilla, mutta monesti se helpottaa asiaa. Halpojen lentojen metsästykseen kannattaa seurata eri lentoyhtiöiden tarjouksia, mutta myös esimerkiksi *Skyscannerissa hakemalla ”kaikkialle”, näkee joustava matkailija tarjonnan hintoineen. Maata pitkin lippujen varaukseen kätevä työkalu on *Omio, jonka avulla voi helposti suunnitella reittejä.


Käytännön järjestelyt ja valmistelut

Mitä kaikkea muuta pitääkään hoitaa matkaa suunniteltaessa? Vakuutukset, valuutta, pakkaus ja kaikki muu. Alta löydät lukuvinkkejä jokaiseen oleellisen vaiheeseen.


Matkan suunnittelu ja muuta oleellista


Matkan suunnittelu.

Kaipaatko inspiraatiota matkan suunnitteluun?

Matkainspiraatio kohteen mukaan

Tutustu Seikkailijattarien tarinoihin ja vinkkeihin kohde edellä.


Matkainspiraatio teeman mukaan

Onko sinulla intohimo, jonka perässä haluat matkustaa? Matka luontoon tai kaupunkiin? Yksin tai vaikka pyörällä? Inspiroidu täällä.


 

Scroll to Top