Eeva Mäkinen

Eeva Mäkinen – matkojen kautta Suomeen ja luontoon rakastunut valokuvaaja

Kerro kaverille!

Elokuun seikkailijatar, Eeva Mäkinen, löysi Suomen kauneuden vasta maailmalla matkaamisen jälkeen. Eevan sielu lepää luonnossa ja eräoppaaksi kouluttautunut reissunainen ikuistaa hetkiä luonnossa upeiksi kuviksi.

1. Kuka olet?

Pohjoisesta alun perin kotoisin oleva valokuvaaja sekä erä- ja luonto-opas. Olen matkustanut koko elämäni ympäri maailmaa, mutta muutama vuosi sitten löysin Suomen luonnon kauneuden uudelleen ja nykyisin suurin osa reissuistani keskittyy kotimaahan. Vietän reissuillani aikaa yli yhdeksän kuukautta vuodesta. Työprojektini ovat pääasiassa valokuvausta, kirjoitusta retkeilylehtiin sekä sisällöntuottamista eri yrityksille.

2. Mottosi tai voimalauseesi?

”In the end, You’ll only remeber the days with great stories.”

Elämä on minulle tarinoita – pääasiassa hyviä, jännittäviä ja innostavia. Muistan paljon asioita jokaiselta vuodelta, koska tarinat ja kokemukset jäävät mieleeni paremmin, kuin perinteinen työpäivä kaupungissa. Nykyään en juurikaan tee kaupungissa enää töitä, vaan vietän mahdollisimman paljon aikaa luonnossa tai luonnon läheisyydessä.

Eeva Mäkinen

3. Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Vaikea kysymys, näitä olisi monta. Ikimuistoisin taitaa kuitenkin olla vuosien takaa Ugandasta, kun pääsin suoraan katsekontaktiin uhanalaisen vuorigorillan kanssa. Suuri urosgorilla nautti lounastaan, kun kävelimme tiheän kasvuston keskellä ja näimme hänet. Pysähdyimme salamannopeasti ja gorilla käänsi katseensa meihin. Nappasin nopeasti kuvan hänestä ja peräännyimme turvallisen välimatkan päähän tarkkailemaan häntä.

4. Unohtumattomin seikkailu tai elämys?

Tähän on vain yksi oikea vastaus, vuoden 2015-2016 eräopaskoulutus. Koulutus oli yksi suuri seikkailu, joka käsittää sisälleen niin hienoja kohteita ja upeita elämyksiä, kuin henkistä kasvamistakin. Koko vuosi oli niin intensiivinen, ettei sitä oikein järkevästi voi edes jakaa osiin ja erillisiin seikkailuihin. Vuoden aikana kolusimme Suomea läpi vaeltaen, pyörillä ja meloen. Laskimme Jongunjoen yli 70 koskea, kalastimme Norjan Lofooteilla, vaelsimme 24 tuntia putkeen ja hiihdimme ympäri Hammastunturin erämaita nukkuen itse tehdyissä lumikammeissa. Tämä vuosi oli kokonaisuudessan ylivoimaisesti elämäni hienoin seikkailu.

Eeva Mäkinen

5. Eeva Mäkinen, mikä on upein tai erikoisin paikka, jossa olet yöpynyt?

Viime juhannuksena lähdin viiden päivän vaellukselle Sarekin kansallispuistoon, jossa keli voi olla todella arvaamaton. Juhannuksen ajalle sattui upea aurinkoinen sää ilman tuulen virettäkään, joten päätin kantaa teltan ylös Skiefren päälle ja yöpyä siellä. Illalla jännitti todella paljon, tulisiko kaukana horisontissa kasvava pilvimassa lähemmäs, mutta ei tullut. Skiefren päältä maisema on mielestäni yksi hienoimmista koko maailmassa, joten nukkuminen siellä kruunasi reissun ja jäi kyllä ikuisiksi ajoiksi mieleen yhtenä kauneimmista öistä.

Eeva Makinen

6. Pelkäätkö matkoilla jotain?

Yksin kulkiessa pimeys pelottaa. Metsästä kantautuvat äänet laittavat mielikuvituksen helposti laukkaamaan ja välillä joutuu oikein taistelemaan itsensä kanssa, jotta pystyy nukahtamaan. Kameran linssin läpi katsominen auttaa. Kun alkaa kuvata, niin pelko unohtuu ja keskittyminen siirtyy kuviin.

7. Paikka, jonne aina palaat?

Suomen Lappi. Ruskasta kevään viimeisiin lumisateisiin saakka aika kuluu pitkälti napapiirin yläpuolella. Yritän välissä käydä myös muualla maailmassa, jotta saan uutta näkökulmaa ja ideoita Lapissa kuvaamiseen. Tänä vuonna tarkoitus on viettää hieman vähemmän aikaa Lapissa, mutta pyrkiä löytämään sieltä uusia ulottuvuuksia kuviin.

8. Pakkaan matkalle mukaani aina…

Kameran, makuupussin ja teltan. Jokaisella reissulla tulee vähintään yksi yö teltassa, myös talvisin.

Eeva Makinen

9. Minkä neuvon antaisit muille naismatkaajille?

Panosta varusteisiin. Hyvien varusteiden hinta maksaa itsensä takaisin sikeinä yöunina ja miellyttävinä kantomatkoina.

10. Matkailu on opettanut minulle…

Tuntemaan itseni ja sitä kautta toimimaan erilaisten ihmisten kanssa paremmin.

Eeva Mäkinen

Eevan kolme suosikkipaikkaa Suomessa:

  1. Liesjärven kansallispuisto
  2. Pallas
  3. Syöte kansallispuisto

 


Eeva Mäkinen on yksi Instagramin kiinnostavimmista suomalaisista luontokuvaajista. Eevan Instagram-tili kannattaa laittaa seurantaan!

Kerro kaverille!

1 ajatus aiheesta “Eeva Mäkinen – matkojen kautta Suomeen ja luontoon rakastunut valokuvaaja”

  1. Paluuviite: Inspiroidu näistä reissunaisista! – Seikkailijattaret

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top