fbpx

Löytääksesi itsesi, kadota itsesi

Elämme aikakautta, jonka keskellä kysymme ehkä enemmän kuin koskaan tarkoitustamme ja syytä olemassaolollemme. Mistä olemme tulleet, mihin olemme menossa ja mitä hittoa teemme täällä?

Olemme viime vuosina alkaneet herätä siihen, että on paljon kaikkea muuta, mitä silmillämme ympärillämme näemme, ja että jokaisella meistä on tarkoituksemme. Silmämme (myös se kolmas) ovat auenneet, ja yhtä ärsyttävästi kuin pimeänä talviaamuna äkkiseltään sytytetty valo, olemme heränneet ihmettelemään, mitä on tapahtumassa. Elämä ei olekaan kuten vanhemmiltamme ja koulussa opimme – on asioita, joita meille ei opetettu ja nyt olemme olleet uuden äärellä oppimassa asioita jopa täysin uudelleen tai ainakin uudelta kantilta – meillä on vaihtoehtoja. Alkuhämmennyksen jälkeen olemme hiljalleen alkaneet ymmärtää, että on muutakin kuin tämä ympärillämme pyörivä systeemi. Hämmennyksen jälkeistä ymmärrystä on hiljalleen seurannut hyväksyminen ”uudesta” todellisuudesta, jonka jälkeen olemme nyt astumassa ulkoisen maailman mylleryksestä sisäiseen maailmaamme etsimään vastauksia ja hiljaisuutta, jotta voisimme ymmärtää oman olemassaolomme merkityksen – koska emme me täällä ole vain sattumalta. Jos et sitä usko, niin usko silti.

Sanna -Kadota itsesi

Minä matkustan ja elän ulkomailla, koska haluan pitää etäisyyttä tuttuun ja turvalliseen; mutta myös puhtaasti vain rakkaudesta elää elämääni niin ja kuten haluan. Olen matkalla niin fyysisesti kuin henkisesti, ja vaikka en olisi konkreettisesti niin sanotusti reissussa, olen joka ikinen päivä matkalla. Matkustaminen auttaa minua näkemään asioita uudesta tarkastelukulmasta, koska uudet paikat tuovat mukanaan uusia kokemuksia ja uusilta ihmisiltä opittuja näkökulmia sekä viisautta. Voimme kuitenkin tehdä matkan sisäiseen maailmaamme ja universumiimme ilman, että meidän tarvitsisi poistua kotimme lämmöstä – se on ehkä kaunein matka, jonka koskaan voimme tehdä. Samaan aikaan se on myös uuvuttavin matka, jonka koskaan tulemme tekemään. Se on matka, joka hetkittäin ei mene niinkuin olimme suunnittelleet – aikataulut pettävät ja kulkuneuvot hajoavat. Kengät kastuvat ja rinkan olkaimet repeävät. Jalat ovat rakkuloilla ja vatsatauti yllättää. Kamera varastetaan.

Ja eksymme.

Mutta usko pois, kun sanon, että joskus vain on eksyttävä ja hukattava itsensä. Kuinka voisit löytää itsesi, jos et koskaan kadottaisi itseäsi? Kysyn tämän kysymyksen sinulta, koska olen todella kadottanut itseni useammin kuin kerran tai kaksi; nyt ymmärrän, miksi niin on käynyt ja miksi niin on täytynyt käydä. Eksymiset ovat arvokkaita, vaikkakin joskus raskaita kokemuksia, jotta voisit ymmärtää, mitä todella olet ja mitä todella olet tekemässä täällä. Opit ymmärtämään, että hulluilta tuntuvat unelmasi ovatkin osa olemassaolosi tarkoitusta.

Joskus kadotamme itsemme kuunnellessamme liikaa toisten sanoja tai kun emme uskalla sanoa ei, kun haluamme sanoa ei – tai kun sanomme ei vaikka haluamme sanoa kyllä. Itsemme kadottamalla opimme kuuntelemaan sisäistä ääntämme sekä sydäntämme, ja näin opimme tuntemaan todellisen tarkoituksemme. Minulle eksyminen ja itsensä kadottaminen tuntuvat kuin suunnistaisin rikkinäisellä kompasilla tietäen, että kompassini ei ehkä toimi. Tiedän sisimmässäni, että jokin ei pelaa, mutta suunnistan siitä huolimatta; eksyn sekä ajattelen, että olisi pitänyt tehdä toisin. Mutta ei se ole huono asia tai vaikka eksyminen tuntuisi pelottavalta. Pieni pelko on suojautumista, mutta kun ymmärrät, että suurelle pelolle ei kannata antaa valtaa, alat nähdä tilanteen rauhallisemmasta paikasta.

Sanna -Kadota itsesi

Voi olla myös hyvin pimeää kadottaessasi itsesi, mutta usein valon ja kauneuden tajuaminen vaatii syvän pimeyden. Valo loistaa kirkkaampana pimeässä ja se näyttää kauniimmalta pimeyden ympäröimänä. Valo tuo turvaa pimeydessä. Tuo valo on sinussa itsessäsi ja joskus sinun on eksyttävä kaikista pimeimmässä paikassa löytääksesi ja huomataksesi sen. Kadottaessasi itsesi alat ymmärtää oman olemassaolosi todellista merkitystä ja mikä tärkeintä, alat hyväksyä sen. Uskallat nyt lähteä kohti sitä suuntaa, mihin sinun on tarkoitettu kulkemaan. Uskallat olla se, joka synnyit olemaan.

Tänään muistutan sinua, että matkasi on kuitenkin myös paljon muuta kuin pelkkää pimeyttä, siellä taivaltamista ja eksymistä, mutta kaikki on osa sitä. Muistutan myös, että vaikka tuntisit kadottaneesi itsesi, olet aina matkalla jonnekin ja se valo, joka ohjaa sinut perille, on aina sinussa.

Rauhan, valon ja rakkauden nimeen vannova luovan alan yrittäjä, joka piirtää(ja pian tatuoi) elääkseen, rakastaa ihmisiä ja ihmisyyttä sekä
Äiti Maan ja oman sisäisen maailmansa tutkimista. Pin up-vivahteinen nykypäivän hippi, joka aloittaa ja päättää päivänsä meditoimalla. Rakastaa niin kahvilakulttuuria kuin pyhiin ja hengellisiin kohteisiin tutustumista. Heikkouksina punaviini, kauhuelokuvat, elävä musiikki ja raakasuklaa. Onnellisimmillaan missä vain, mutta erityisesti meren äärellä tai puiden ympäröimänä.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Edellinen seikkailu

Talvinen Albania: mukulakivikatuja ja vuorimaisemia

Seuraava seikkailu

Pohjois-Nicaragua: Kahvia, sikareita ja ”valtavaa kehitystä”

Latest from Misc

Kirje itselleni

Miksi kirjoittaa itselle ja mistä kirjoittaa? Mille tuntuu lukea omia ajatuksia 20 vuoden takaa? Ovatko jotkut

Terveiset kaamokseen

Lokakuu muuttui marraskuuksi lähes huomaamatta. Matkakuume alkaa nostaa päätään samaan aikaan, kun lehdet putoilevat puista ja

Seikkailijattaret-keskusteluryhmä

Facebookissa toimiva Seikkailijattaret-ryhmä on tarkoitettu matkustaville ja maailmaa avarakatseisesti tutkiville naisille. Jäsenen ei tarvitse olla extreme-seikkailija,