Sonia Abbassi ja seikkailijattaruus.

Sonia on omatoiminen matkailija ja hetkiin heittäytyvä seikkailijatar

Kerro kaverille!

Sonia Abbassi on spontaani seikkailijatar, joka haaveilee matkoista koko ajan sekä toteuttaa unelmiaan lähellä ja kaukana. Sonia kannustaa heittäytymään hetkiin ja luottaa, että elämä kantaa.

Kuka olet?

Olen Sonia, spontaani heittäytyjä ja haaveilija. Opiskelen matkailun liikkeenjohtoa ja haaveilen paikkariippumattomasta työstä intohimoni, eli matkailun parissa. Työskentelen sosiaali- ja terveysalalla, tarkemmin lastenkodissa yövuoroa tehden. Asun pääkaupunkiseudulla poikani ja mieheni kanssa. Vapaa-aika kuluu perheen kanssa ja oman, sekä pojan jalkapalloharrastuksen parissa ja muuten urheillen, sekä matkaillen ja jatkuvasti matkailusta haaveillen.

Mottosi tai voimalauseesi?

Asioilla on tapana järjestyä. Tämä on reissuissa ja arjen haasteissa välillä erittäin hyödyllinen mantra.

Sonia Abbassi.

Sonia Abbassi, kuvaile itseäsi matkailijana. Miten matkustat ja minkälaisiin kohteisiin?

Vuosittain teen aina vähintään yhden reissun vain kahdestaan poikani kanssa ja tämä on yleensä vajaan viikon reissu ns. helppoon kohteeseen. Olemme käyneet hänen kanssaan Kroatiassa, Montenegrossa ja Kreikassa. Teen myös mieheni kanssa kahdestaan reissuja, välillä pidennettyjä viikonloppuja Euroopassa, välillä jotain muuta. Tämän lisäksi teen ystävieni kanssa pidennettyjä viikonloppureissuja kaupunkikohteisiin. Vuoden kohokohta on joka syksyinen 1,5 kuukauden irtiotto perheen kanssa. Kohde vaihtuu vuosittain. Viimeksi olimme El Salvadorissa ja Nicaraguassa ja sitä edellisenä vuonna juhlimme omat häämme Espanjassa ja lähdimme häämatkalle Meksikoon.

Matkailijana haluan nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. En juurikaan harrasta pakettimatkoja, vaan tykkään suunnitella itse. Pidemmillä matkoilla menen mieluummin spontaanisti, liikaa suunnittelematta. Matkustan mieluummin ns. turistirysien ulkopuolelle ja sesongin ulkopuolella. Tykkään pysyä liikkeessä ja liikkua maan sisällä maata pitkin, jotta todella pääsen näkemään ja aistimaan paikallista elämän menoa.

Sonia Abbassi.

Ikimuistoisin kohtaaminen matkalla?

Etelä-Afrikassa Krugerin luonnonpuistossa tehty 4 päivän omatoimisafari oli kaikessa upeudessaan täynnä ikimuistoisia eläinkohtaamisia. Filippiineillä Socorrossa emme löytäneet iltamyöhään yhtään avonaista ravintolaa, joten paikallinen perhe kutsui meidät olohuoneeseensa ja äiti kokkasi meille riisiä ja kanaa, tämä ystävällisyys jäi mieleen.

Unohtumattomin seikkailu tai elämys?

Sumatran Bukit Lawangissa tehty viidakkotrekkaus Gunung Leuserin luonnonpuistossa. Kuljimme koko päivän viidakossa, näimme orankeja ja muita upeita eläimiä ja lopulta pääsimme yöpaikkaamme, puron varteen, missä kylvimme raikkaassa purossa ja kokki valmisti meille päivällistä. Yövyimme avoteltassa keskellä viidakkoa. Seuraavana päivänä kävelimme viidakon halki koskelle, mitä pitkin laskimme renkailla takaisin Bukit Lawangin kylään.

Etelä-Afrikka oli kokonaisuudessaan täynnä mielettömiä seikkailuja ja elämyksiä. Royal Natal Nationalpark on yksi upeimmista luontokohteista, missä olen käynyt. Myös 5 viinitilan ja yhden panimon omatoimikierros 40 asteen helteessä 25 kilometriä pyöräillen oli kokemus, mikä ei unohdu.

Ranskan Cap d´Agden naturistikylä on myös paikka, mikä ei unohdu. En ole koskaan ollut missään vastaavassa paikassa. Se täytyy itse kokea.

× Varaa elämyksiä basaarista, jonka valikoima kasvaa koko ajan! ×

Sonia Abbassi.

Mikä on upein tai erikoisin majapaikka, jossa olet yöpynyt?

Jo edellä mainitsemani Sumatran viidakkoyöpyminen on yksi ikimuistoisimmista. Maisemallisesti kaksi upeinta taitaa olla Club Tara Resort Filippiineillä; upeita huviloita keskellä paratiisimaista luontoa, ympärillä pelkkää merta, sekä Etelä-Afrikassa sijaitseva Witsieshoek Mountain Lodge, mikä sijaitsee luonnonpuiston jylhissä maisemissa 2300 m korkeudessa. Jo ajomatka tähän majoitukseen oli mieletön kokemus itsessään! Olen tehnyt muutaman pakumatkan Pohjois-Norjaan ja siellä jokainen puskaparkki on ollut maisemallisesti henkeäsalpaava!

× Tutustu rahanarvoisiin majapaikkoihin Seikkailijattarien basaarissa! ×

Pelkäätkö matkoilla jotakin?

En juurikaan, mutta en myöskään ota turhia riskejä, vaan perehdyn kohteeseen ennen menoa. Meksikossa isot ja karvaiset hämähäkit pelotti.

Paikka, jonne aina palaat?

Palaan aina Tunisiaan. Olen Tunisian kaksoiskansalainen ja maa on minulle todella rakas.

Sonia Abbassi.

Pakkaan matkalle mukaan aina…

TRX-jumppanauhan, sillä sen avulla saa jumpattua lähes missä vain. Hyvät lenkkarit lenkkeilyä/kävelyä varten ja vyölaukun tärkeitä pikkutavaroita varten. Nesteytystabletteja yllättävien tilanteiden varalle, sekä särkylääkkeitä, antihistamiinia ja maitohappobakteereja + pienen haavanhoitosetin. Tämän lisäksi mielekästä luettavaa muutaman kirjan verran ja tietysti matka-adapteri ja laturit.

× Hanki oleelliset matkavarusteet Basaarista! ×

Minkä neuvon antaisin muille naismatkaajille?

Tutustu ennalta kohdemaan kulttuuriin ja tapoihin ja kunnioita niitä. Elä maassa maan tavalla. Matkusta rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta älä ota turhia riskejä. Uskalla lähteä.

Matkailu on opettanut minulle

Matkailu on antanut minulle niin paljon. Varsinkin pidempien matkojen aikana ehtii miettimään ja reflektoimaan asioita niin paljon, että tuntuu, että kotiin palaa joka kerta hieman muuttunut minä. Olen oppinut ennakkoluulottomuutta, avarakatseisuutta ja sitä, miten eriarvoisessa asemassa elämme monin paikoin.
Matkailu on opettanut myös sen, että kaipuuni maailmalle on järjettömän suuri, enkä ikinä ole täysin tyytyväinen Suomessa ollessani, vaan minusta tuntuu, että jotain puuttuu.

× Tutustu myös muihin inspiroiviin reissunaisiin! ×

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top