repovesi

Ystävyydelle aikaa – näin keksimme pulmaan ratkaisun

Nykypäivän hektisyyden kourissa on vaikeaa toteuttaa itseään. Työn, perheen, parisuhteen ja harrastusten jälkeen ystävyyssuhteetkin saavat vain säälittävän siivun arvokkaasta ajasta. Ystävyys surkastuu pahimmillaan satunnaisiin viesteihin, kun aikaa ei riitä edes kahvitteluun. Miten taistella aikaa vastaan ja vaalia tärkeitä ystävyyssuhteita? Me olemme löytäneet keinon!

Meillä on ystävien kanssa kokoonpano nimeltään Eräkomitea. Siihen kuuluu itse allekirjoittanut ja kaksi muuta läheistä, rakasta ja pitkäaikaista ystävää. Sen ensimmäinen päätarkoitus on viettää rauhallista, kiireetöntä aikaa toistemme  seurassa. Sen toinen päätarkoitus on vähintään kerran vuodessa suunnitella ja toteuttaa jonkinasteinen vaellus, olosuhteista riippuen.

Eräkomitea sai alkunsa kolme vuotta sitten vuonna 2014, jonkinmoisesta kollektiivisesta aivovälähdyksestä viettää enemmän aikaa yhdessä ja luonnossa. Aloimme mitä pikimmiten suunnitella reissua joka veisi, meidät kaikki yllättäen, pitkälle pohjoiseen.

IMG_3568

Eräkomitealla Karhunkierrokselle

Eräkomitean ensimmäinen vaellus oli Karhunkierros. Tuolla ryökäleellä on matkaa 82 km ja sen me kävelimme ystävyyden nimissä välillä auringossa, välillä rankkasateessa.

Matka oli ikimuistoinen luontoelämyksenä, mutta myös silmiä avaava kokemus ystävyydestämme. Meitä oli matkassa yksi ex-partiolainen, yksi täysin kokematon ja yksi siltä väliltä. Nälän kurniessa mahaa ja kamojen ollessa litimärät, piti hammasta silti purra vain muutaman kerran. Reissun päätteeksi mietimme jo seuraavan vuoden vaellusta.

Ison Karhunkierroksen jälkeen olemme pitäneet nuoresta perinteestämme kiinni ja vierailleen myös Liesjärven ja Repoveden kansallispuistoissa vaeltaen. Tänä vuonna yritämme löytää aikaa vielä toiseen vuotuiseen reissuun syysruskan aikaan.

IMG_3380

Hullusta ideasta toimeen

Joskus parhaimmat aivotukset lähtevät viattomasta huulenheitosta. Eräkomitea on ollut tärkeä väline ylläpitää syvää ystävyyttä, jota on vaikea vaalia arjen mennessä pikajunan lailla eteenpäin. Joskus mukavuusalueiden jättäminen näyttää itsestämme parhaimmat, mutta myös pahimmat puolet. Silloin on hyvä, että vieressä seisoo hyvät ystävät.

Arvon kanssaseikkailijattaret, onko teillä samanlaisia komppanioita, joilla huolehditte ystävyydestä arjen ulkopuolella? Jos ei, niin tässäpä teille haaste! Jos taas on, kuulisin mieluusti, minkälaisia nerokkuuksia juurikin te olette keksineet. Onhan taistelu ystävyyden puolesta taisteluista parhain!

IMG_3564

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top