Helsinki ilmaiseksi.

Helsinki ilmaiseksi tai pienellä budjetilla

Helsinki ilmaiseksi tai pienellä budjetilla? Mitä tehdä ja minne mennä? Inspiroidu vinkeistämme ja nauti Helsingin tunnelmasta ilman suuria taloudellisia satsauksia – tai aivan ilmaiseksi!

Vaikka usein Helsinkiä pidetään kalliina kaupunkina, Helsingissä voi kuitenkin tehdä paljon ilmaiseksi tai pienellä budjetilla. Kaupungissa on paljon tarjontaa eri vuodenaikoina, joten kannattaa seurata kaupungin tapahtumakalenteria ja tutustua eri alueiden tarjontaan. Monissa kaupunginosissa tapahtuu.

Helsinki ilmaiseksi.

Ideoita, mitä tehdä Helsingissä ilmaiseksi tai pienellä budjetilla

1. Kävele tai pyöräile Helsingin kaupungilla

Pyörä on kätevä menopeli kaikkialla. Helsingissä on paljon kauniita kävelyreittejä ja pyöräteitä, joita voi luonnollisesti tutkia ilmaiseksi. Esimerkiksi Kaivopuisto ja Töölönlahti tarjoavat upeita maisemia ja mahdollisuuden rentoutua kaupunkiluonnossa. Pysähdy välillä nautiskelemaan maisemasta ja ihailemaan tunnelmaa. Ilman omaa pyörää voi vaikka ottaa kaupunkipyörän pientä maksua vastaan käyttöön aina pienen ajan kerrallaan.

2. Vieraile ilmaisissa nähtävyyksissä ja museoissa

Helsingissä on lukuisia ilmaisia museoita ja nähtävyyksiä, kuten Kansallismuseo, Aleksanterinkadun Helsingin kaupunginmuseo, Suomenlinnan ihmeellisuudet ja Kiasma-taidemuseon ilmainen näyttelyalue. Sibelius-monumentti on ilmaiseksi ihailtavissa Temppeliaukion kirkkoon on vain pieni pääsymaksu (Museokortilla ilmainen). Joihinkin museoihin saattaa olla välillä ilmainen sisäänpääsy. Suosittelemma kaikille Museokorttia, koska se avaa kaikkien museoiden ovet vuosimaksulla. Kaikkiin Helsingin ilmaismuseoihin voi tutustua täällä.

3. Tutustu kaupungin puistoihin

Helsingissä on paljon kauniita ja vehreitä puistoja. Istuskele kesäiltaisin vilkkaassa Sinebrychoffin puistossa, kuljeskele Kaisaniemen puistossa ja Hesperian puistossa. Rentoudu, nauti piknikistä tai osallistu ilmaisiin ulkoilmatapahtumiin. Esplanadin puistossa riittää etenkin kesäisin katseltavaa ja Alppipuiston konsertit kannattaa pistää korvan taakse.

4. Käy ilmaisissa tapahtumissa

Helsingissä järjestetään paljon ilmaisia tapahtumia. On konsertteja, festivaaleja, ulkoilmaelokuvia ja taidenäyttelyitä. Seuraa Helsingin kaupungin tapahtumakalenteria ja osallistu mielenkiintoisiin tapahtumiin. Suuntaa tanssimaan. Kesäaikaan lähes joka päivä riittää tekemistä jossakin.

5. Tutustu Helsingissä ilmaisiin näyttelyihin ja gallerioihin

Helsingissä on useita ilmaisia tai edullisia näyttelyitä ja gallerioita, kuten Ateneum-taidemuseon ilmainen näyttelyalue ja Itä-keskuksessa sijaitseva Kulttuurikeskus Stoa. Kaikki Helsingin ilmaiset museot on listattu tänne.

6. Käy kirjastoissa

Kuten kaikkialla Suomessa, myös Helsingin kirjastot mahdollistavat ilmaisen pääsyn kirjoihin, lehtiin, elokuviin ja musiikkiin. Voit viettää aikaa lukemalla tai osallistua kirjaston järjestämiin tapahtumiin. Kirjstoista mieleen kannattaa painaa ainakin upea ja moderni Oodi, jonka tiloissa voi samoilla vaikka tunteja. Oodin näköalaterassi on ehdoton kahvittelupaikka ja pihamaallakin järjestetään usein ilmaista ohjelmaa. Oodissa on myös lukuisia tiloja ja laitteita ompelukoneista palaverihuoneisiin, joita saa käyttää ilmaiseksi.

7. Tutustu kaupungin markkinoihin

Helsingissä on useita markkinoita ja markkinahalleja, joissa on ilo vaellella. Suuntaa vanhaan Hakaniemen kauppahalliin ja Hietalahden kauppahalliin, joissa voit tutustua paikallisiin herkkuihin ja tunnelmaan.

8. Käy uimarannoilla

Helsingissä on muutamia uimarantoja. Hietaniemen uimaranta on etenkin kesäisin varsinainen tapahtuma-  ja kohtaamispaikka. Vuokratkaa lentopallokenttä tai kuntoile ulkokuntosalilla.

9. Sauno Sompasaunalla

Sompasauna on Helsingin yhteisöllisin sauna. Sauno ja tutustu muihin vapaasieluihin ja muihin turisteihin. Ihmettele vapaata menoa ja letkeää tunnelmaa ja huuhdo hiet mereen. Sauna sijaitsee tällä hetkellä Helsingin kyläsaaressa.

10. Huvittele Linnanmäellä

Linnanmäen huvipuistoon ei ole sisäänpääsymaksua ja hauskaan tunnelmaan voi päästä osalliseksi ilmaiseksi. Linnanmäellä on pienille lapsille jopa muutama ilmainen laite.

Helsinki ilmaiseksi Suomenlinna.

11. Tanssi Helsingissä ilmaiseksi

Helsingissä on kesäaikaan paljon ilmaisia tanssitapahtumia. Suuntaa esimerkiksi sunnuntaisin tanssimaan salsaa Kruunuhaan kupeeseen Tervasaareen. Inspiroidu aiheesta täällä! Tanssitapahtumia voi löytää Facebookin kautta.

12. Suuntaa luontoon

Helsingin ympäristössä on lukuisia luontokohteita. Miten olisi Lammassaari pitkospuineen tai Lauttasaaren kallioinen rantareitti, ehkä Vuosaaren Uutela tai sympaattinen Kivinokka kesämajoineen ja lintubongauspaikkoineen? Muista myös Keskuspuisto ja sen monet reitit. Jos aikaa on enemmän, Espoon Nuuksio on myös ehdottomasti vierailunarvoinen kohde. Ota teltta mukaan ja yövy ilmaiseksi.

13. Mene Talvipuutarhaan

Helsingin Töölönlahden alueella sijaitseva Talvipuutarha on varsinainen pakopaikka talvikuukausina. Puutarhalla on aina vihreää ja tunnelmallista. Ilmainen sisäänpääsy. Toinen vehreä keidas on Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, jonne on pieni pääsymaksu (Museokortilla ilmainen).

× Lukuvinkki: Parhaat vinkit Helsinkiin ×

 

Helsinki ilmaiseksi – muutama muu menovinkki

  • Tuomiokirkko
  • Uspenskin katedraali
  • Suomenlinna (maksat vain lauttamaksun, ellei sinulla ole päivälippua/Helsinki-korttia)
  • Hakasalmen huvila
  • Päivälehden museo
  • Ratikkamuseo
  • Täältä löytyy kattava lista Helsingin paikoista, joihin pääsee ilmaiseksi.
  • Tiloja voi etsiä käyttöön ilmaiseksi tai edullisesti täältä.
  • Helsinki-päivä järjestetään vuosittain 12.6. ja tuona päivänä on monenlaista ohjelmaa. Myös Taiteiden yö elokuussa on Helsingin suosituimpia tapahtumia.

× Lukuvinkki: Matkasuunnittelun ABC ×

× Lukuvinkki: Oletko yöpynyt näissä kiinnostavissa majapaikoissa Suomessa? ×

Kerro kaverille!

Scroll to Top