penang

Kolme kiehtovaa kaupunkia Malesiassa

Kerro kaverille!

Monikulttuurisen Malesian kaupungit ovat täynnä värejä ja elämää. Idän kulttuurien sulatusuunissa eletään sovussa vieri vieren ja kunnioitaan toisia – harva paikka on etnisesti yhtä monimuotoinen, harmonisella tavalla. Se on rikkaus myös matkaajalle: voit samana päivänä vierailla buddhalaisessa luolatemppelissä, syödä lounaaksi masala dosaa ja kuulla auringon laskiessa moskeijasta kaikuvan rukoushuudon. Hyppää kanssamme matkaan Malesian kiehtovimpiin kaupunkikohteisiin!

Tutustu näihin Malesian kiinnostaviin kaupunkeihin

1. George Town, Penang

Penangin saarella sijaitseva maailman perintökohde George Town on kuin idän Brighton – avoin, kiinnostava ja trendikäs. Kaupungissa sekoittuvat kauniisti sen monikulttuurinen historia sekä paikan energinen, urbaani katukulttuuri, josta kaupunki nykyisin tunnetaan.

Kaikki alkoi vuonna 2010, kun Penangin hallitus pyysi ryhmän veistäjiä luomaan alueen historiaa henkiviä, humoristisia teräs-rakennelmia kuvittamaan George Townin katuja. Myös maalaustaidetta löytyy monessa muodossa: Kaupungin kadut ovat kuin galleria liettualais-syntyisen, nykyisin paikallisen katutaiteilija Ernest Zacharevicin upeista ja kekseliäistä muraaleista.

gtown_ko1

Kuluneen hurmaava kaupunki on kauniine lattialaattoineen ja kiinalaisin kirjainmerkein kirjailtuine kyltteineen esteetikon unelmakohde, jossa tutkittavaa riittää. Hengaile reissaajien täyttämällä Love Lanella, harhaile keskustan viehättävillä kaduilla perinteistä kauppa-arkkitehtuuria ihaillen ja vieraile värikkäässä Little Indiassa, josta löydät niin intialaisia ravintoloita, videovuokraamoita kuin korukauppojakin. Jokaisella kadulla on oma tarinansa, historiansa ja taustansa. Lisäksi George Town on katuruokafanaatikon taivas. Koska kaupungin kulttuuri on sekoitus eri väestöjen tapoja, löytyy myös ruokaa ja maailmankuuluja katukauppiaita joka lähtöön.

Majoitu: Pin Sheng Hotel (82 Love Lane) on loistavasta sijainnistaan huolimatta yksi kaupungin edullisimpia majapaikkoja. Se on perinteisen kiinalaisen hotellin tyyliin simppeli ja mukiinmenevä majoitusvaihtoehto budjettireissaajalle.

street_eerika

2. Ipoh, Perak

Ipoh on paitsi väylä Cameron Highlandsin vehreille teeviljelmille, myös kasvattamassa omaa suosiotaan trendikkäänä kaupunkikohteena. Lonely Planetin nimetessä Perakin maakunnan yhdeksi tämän vuoden parhaista matkakohteista, virtaa Ipohiin nyt aiempaa enemmän vierailijoita. Yksi vetonauloista on selvä: Muutama kilometriä kaupungin ulkopuolella sijaitsevat tyrmäävän upeat buddhalaiset luolatemppelit. Niistä kaunein on monimuotoinen Sam Poh Tong.

ipoh_ko1

Ipohin kaupungista löydät katumarkkinoita, käsityökauppoja, katutaidetta sekä idyllisiä kapoisia kujia, joista kuuluisin lienee Concubine Lane. Keskusta on pullollaan niin trendikkäitä kuppioita kuin myös perinteisiä kiinalaisia ruokapaikkoja. Kaupunki on varsinainen foodien aarreaitta, ja Ipoh on kuuluisa mm. suussasulavista munatortuista, suolatusta kanasta ja pavun versoista, sekä valkoisesta kahvistaan. Ipoh White Coffee saa erityisen herkullisen makunsa kahvipavuista, jotka paistetaan ensin voissa. Arkinen mutta kuhiseva paikalliskahvila Sin Yoon Loong on myynyt kahvia kauiten: jo 80 vuotta!

Majoitu: Chokodok Reggae House Cafe & Backpackers (175 Jalan Sultan Iskandar) on taatusti rennoin majapaikka kaupungissa: reppureissaajia, livemusaa ja mitä mukavimmat omistajat.

Lukuvinkki: Mitä tehdä Malesian Langkawilla?

malayfood1

3. Melaka City, Malacca

Malesian itärannikon etelä-osassa sijaitseva Melaka (tai vanhalta kirjoitusasultaan Malacca) on turistien ja reissaajien suosiossa oleva kaupunki, josta ei historiaa puutu. Strategisen sijaintinsa vuoksi Melaka on aina ollut tärkeä kauppapaikka, ja siksi houkutti aikanaan eri siirtomaavaltojen huomion. Kaupunki on ollut niin Portugalin, Alankomaiden, Britannian kuin lyhyesti Japaninkin hallussa. Tästä muistona kaupungista löytyy mm. perinteinen hollantilainen Stadthuys sekä portugalilainen kivikirkko. Melaka on nykyisin UNESCON maailmanperintökohde monine historiallisine rakennuksineen ja museoineen.

melaka_ko1

Kaupungin keskustan muodostaa värikäs ravintoloiden ja pikkuputiikkien täyttämä China Town, jonka kohokohta on koristeellinen kiinalainen temppeli 1600-luvulta. Pääkatu Jonker Street isännöi viikonloppuisin vilkkaat iltamarkkinat, jotka ovat loistava tilaisuus koota illallinen kasaan erilaisista kadun antimista. Iltaisin saattanet myös kuulla katumusiikkia reissaajien toimesta – kenties jossain lähellä tunnelmallista hollantilaistyylistä kanaalinvartta. Se on kaupungin rennoin alue suloisine baareineen ja pienine majataloineen.

Majoitu: Ringo’s Foyer (46A Jalan Portugis) on pyöräilijä-ystävällinen ja kerrassaan loistava hostelli China Townissa. Paikasta mahtavan tekevät kenties maailman mukavimmat hostellipunkat, kotoisa fiilis ja valtava kattoterassi – täydellinen muiden reissaajien kanssa hengailuun!

malaccahostel1

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top