fbpx
häät ulkomailla

Mietinnässä häät ulkomailla? Ota huomioon ainakin nämä seikat

Jos haaveilet naimisiinmenosta ulkomailla, tässä muutama kallisarvoinen vinkki häiden järjestämiseen ulkomailla.

1. Tee häistä omannäköiset.

Älä välitä muiden odotuksista tai siitä, mitä tyypillisiin häihin kuuluu. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa järjestää häitä.

2. Mieti tarkkaan, haluatko läheiset mukaan juhlaan.

Kaksistaan karkaamalla säästää rahaa ja hermoja, mutta kaduttaako myöhemmin, jos muita ei ollut paikalla.

3. Häiden ulkomailla ei ole pakko viedä konkurssiin.

Pitämällä häät ulkomailla voi jopa säästää rahaa, vaikka kutsuisi vieraita. Kaikki riippuu tyylistä ja prioriteeteista. Pullea pankkitili ei ole edellytys hyville bileille.

4. Häät ulkomailla on vieraille merkittävä sijoitus aikaa ja rahaa.

Jos päätät kutsua muita, et voi vetää herneitä nenään, jos kaikki edes niistä rakkaimmista eivät pääse osallistumaan. Voit vain olla kiitollinen niistä, jotka pääsevät. Kaikille ulkomaanmatka ei ole mahdollista, tai vaikka olisikin, he ehkä valitsevat kohteensa mieluummin itse. Niille, jotka paikalle pääsevät, yhteinen juhla ulkomailla on lähentävä kokemus.

5. Valitse helppopääsyinen paikka.

Hankala matkanteko voi tuntua vieraista ylivoimaiselta. On tietysti myös mukavaa, jos paikka on jollain lailla itselle merkityksellinen. Varmista myös, ettei paikalla ole toisia häitä käynnissä samaan aikaan!

6. Tutustu säähän.

Valitse sopiva ajankohta lämpötilojen ja sateiden suhteen. Jos menet naimisiin lämpimässä, valitse säähän sopiva mekko ja kampaus. Huolehdi varasuunnitelmasta kovan tuulen tai sateen varalle.

7. Ole ajoissa.

Siinä missä kotimaassa järjestettäviin häihin voi lähettää kutsut muutamaa viikkoakin ennen, häiden ollessa ulkomailla puhutaan kuukausista. Puoli vuotta tai edes vuosi ei ole liikaa, kun kyseessä on ihmisten lomat. Lyö päivä lukkoon mahdollisimman aikaisin ja tiedota siitä heti.

8. Hanki apua.

Häiden koosta riippuen häiden järjestäminen voi olla mammuttimainen projekti. Älä yritä tehdä itse kaikkea. Etenkin hotellien tarjoamilla hääpaketeilla säästyy suurelta vaivalta. Toisaalta pakettihäissä on yleensä vain vähän vaikutusvaltaa yksityiskohtiin. Jos budjetti sallii, toinen hyvä vaihtoehto on hääsuunnittelijan palkkaaminen. Suunnittelumatka paikan päälle on myös hyvä idea.

9. Pidä huolta vieraista.

Ulkomailla naimisiin menevä joutuu jossain määrin myös matkanjärjestäjän rooliin. On huomaavaista tiedottaa häävieraille kohteen perustiedoista ja siitä, miten hääpaikalle pääsee. Ota selvää aktiviteeteista eri ikäisille ja mahdollisista erikoistarpeista. Vieraille voi myös askarrella tervetuliaiskassit hotellihuoneeseen odottamaan. Kun kerran ollaan yhdessä reissussa, voit myös miettiä muille päiville yhteistä aktiviteettia, kuten esimerkiksi tervetuliaisillallista.

10. Ota selvää laillisista seikoista.

Paikalliset vaatimukset avioliiton solmimisen suhteen vaihtelevat maiden välillä. Ulkomailla vihkimisen jälkeen avioliitto vaatii vielä rekisteröinnin maistraatissa. Liikaa säätämistä voi välttää hoitamalla virallisen puolen Suomessa ja järjestämällä pelkän juhlan ulkomailla. Perehdy myös mahdollisiin hääjuhlan pitämiseen liittyviin rajoituksiin.

11. Kampaaja ja meikkaaja kannattaa.

Jos budjettiin mahtuu, meikkaajan ja kampaajan avulla säästyy paljolta stressiltä. Ammattilaiset tietävät paremmin, minkälainen meikki toimii valokuvissa, ja miten kampauksen saa kestämään koko päivän.

12. Mieti valokuvauskieltoa seremonian ajaksi.

Kamerakielto seremonian aikana helpottaa mahdollisen valokuvaajan työtä. Ei ole kivaa, jos varsinaisen valokuvaajan tielle lampsii joku oman kameransa kanssa juuri, kun on avioparin ensimmäisen suukon aika. Ei myöskään ole kivaa, jos alttarille astellessa vastassa on kymmeniä puhelimia läheisten hymyilevien kasvojen sijaan.

13. Hoida mekko turvallisesti perille.

Jos lennät häämekon kanssa, ota lentoyhtiöstä selvää saako sen matkustamoon roikkumaan.

14. Ole joustava ja varaudu kaikkeen.

Hiljennä sisäinen bridezillasi. Pikkuasioilla ei ole väliä. Varaudu yllätyksiin ja siihen, että asioita todennäköisesti tulee menemään pieleen. Asennoidu niin, että kaikki menee hyvin niin kauan, kun puoliso odottaa alttarilla eikä ole juossut karkuun.

15. Viime hetkillä luota järjestäminen toisten käsiin ja rentoudu.

Pidä huolta, että kaikki mahdollinen on delegoitu jollekin muulle viimeistään pari päivää ennen häitä, jotta hääpäivänä voit keskittyä vain ja ainoastaan nauttimaan elämäsi parhaasta päivästä.

 


Vinkit jakoi Seikkailijattaret-tiimin Anna Papillo, jonka juttu omista häistään Australissa löytyy täältä.

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Edellinen seikkailu

Kun ulkosuomalainen palasi Suomeen - ja jäi sille tielle

Latest from Asuminen ulkomailla

Maailma vapaaehtoisen silmin

Vapaaehtoistyö kiinnostaa monia matkailijoita. Matkoille kaivataan merkitystä ja maailmasta halutaan tehdä parempaa paikkaa. Onko vaikeassa aiheessa