Rinkan valinta.

Näin valitset sopivan rinkan ja pakkaat järkevästi

Parhaat rinkat hakusessa? Rinkka on reppureissaavan tai vaeltavan seikkailijattaren lojaalein reissukaveri. Miten valita itselleen juuri se oikea rinkka ja miten pakata se? Mikä on paras rinkka? Lue yhteisön ajatuksia ja vinkkejä aiheesta.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *.

Rinkka on reissaajille kätevä vaihtoehto matkatavaroiden kuljetukseen, koska se kulkee kätevästi selässä. Rinkkaa valittaessa on tärkeää ottaa huomioon omat tarpeet ja myös oma ruumiiinrakenne . Kaikki rinkat eivät istu kaikille, kuten eivät kaikki vaatteetkaan.

× Lukuvinkki: Pakkauslista pidemmälle reissulle ×

Ota huomioon nämä seikat, kun valitsen rinkan:

  • Valitse sopiva koko ja tilavuus: kuinka suuria ja tilaa vieviä tavaroita aiot kuljettaa selässäsi?
  • Ota huomioon tavaroidesi paino ja valitse rinkka, jonka kantohihnojen painosuositukset täsmäävät.
  • Ota huomioon, että olemme kaikki erimuotoisia ja erikokoisia. Miten rinkka sopii omaan selkääsi? Onko rinkassa säätömahdollisuutta vaikka selän leveydelle?
  • Miten haluat organisoida rinkkaa? Haluatko monta eri taskua vai yhden ison?
  • Ota huomioon tyhjän rinkan paino ja koko. Jos matkustat yleensä kevyesti, älä valitse painavaa ja liian tukevaa rinkkaa. Jos taas teet pitkiä vaelluksia, valitse ehdottomasti selkää metalli- tai puutuin tukeva rinkka.
  • Kuinka usein avaat rinkan? Edestä avautuva rinkka mahdollistaa helpomman penkomisen. Esimerkiksi Fjällrävenin Kajka -rinkka on loistava valinta niille, jotka haluavat rinkkaansa matkalaukkumaisuutta. Hanki omasi *tästä. Myös WAYKS-rinkka aukeaa edestä.
  • Jos kaipaat hyvin simppeliä ja kevyttä ratkaisua rinkaksi, tutustu esimerkiksi *tähän 35-litraiseen vaihtoehtoon.
  • Kenties sinulle riittää vain pieni reppu, joka kuitenkin kestää vaikka sadettakin. Tutustu *tähän vedenkestävään malliin.
  • Ehkä toimiva kombinaatio onkin kaksi hieman pienempää reppua/rinkkaa, joista toista kuljetat edessä (rinnalla) ja toista takana (selässä)?
  • Seikkailijattaren suuri suosikki monipuoliseksi rinkaksi on tämä WAYKS-rinkka, joka toimii moduleissa ja joka mahdollistaa todella hyvän organisoinnin matkavarusteille.
Rinkan pakkaus ja Fjällräven-rinkka.
Fjällrävenin Kajka -rinkkaa on monessa koossa. Monelle reissaajalle 65l /75l on riittävä koko.

 

Lukuvinkki: Oletko lähdössä vaellukselle? Lue myös tämä artikkeli.

Muutama vinkki rinkan pakkaamiseen

  • Pakkaa painavimmat tavarat selkää vasten ja rinkan alaosaan. Näin paino jakaantuu paremmin, eikä rinkka tee kävelystä vaikeaa horjuttamalla askelta.
  • Luo omat organisointikäytäntösi. Pakkaa samat asiat aina samoihin lokeroihin, jotta muistat helposti, missä mikäkin sijaitsee.
  • Muista, että rinkasta saa roikotettua helposti vaikka kenkiä tai juomapulloa. Esimerkiksi eettiset, sveitsiläiset Sigg-juomapullot on kuin tehty roikottamista varten.
  • Mieti, tarvitse lisäosia tai lisävarusteita rinkkaasi. Vakuumipakkaukset saavat vaatteet painumaan todella pieneen tilaan. Entäs erillisiä pussukoita? Kenties jonkun osaston rinkkaan, minne ei kosteus saa kulkeutua rankkasateellakaan?
  • Jos joudut esimerkiksi bussimatkoilla jättämään rinkkasi säilöön, ota mukaan erillinen reppu, jonne pakkaat arvotavarat ja varusteet, joita saatat tarvita bussimatkan aikana. Hyvä vaihtoehto on kestosuosikki eli *Fjällrävenin reppu.

× Lukuvinkki: Paras rinkka reissuun? ×

Wayks rinkka on paras rinkka.
Moduli-rinkka on organisoidun reissaajan unelma. Tutustu tästä!

× Katso Seikkailijattarien reissubasaarista kaikki oleellinen matkoille! Avaa basaari tästä!

Pieni rinkka ja vinkit pakkaamiseen.
35-litrainen rinkka toimii hyvin, jos haluaa matkustaa kevyesti ja jopa vain käsimatkatavaroilla.

Seikkailijattaret-yhteisön ajatuksia rinkoista – mitkä ovat parhaat rinkat?

”Tsekkaa Quechua-merkin rinkat, edullisia ja hyviä. Monella kaverilla on ja usein bongattu muilta reissaajilta. Itsellä tosin on Kathmandun ”katseenkestävä” rinkka mallia wayfarer, eli tosiaan city-reissaajille enemmän suunniteltu, ja vaikka se on aika investointi niin kun ostaa kerralla hyvän joka mahtuu myös cabin limitiin, en oo sen jälkeen matkalaukun kanssa reissannut ollenkaan.” – Iiris


”Ja muista, että voihan se olla, että kun kerran laitat reissulle rinkan selkään niin se on siellä seuraavillakin reissuilla. Niin kävi siskolle, joka vannoi matkalaukun nimeen, eikä meinannut puolen vuoden vaihtoon rinkkaa suostua ottamaan, mutta kuinkas kävikään sen jälkeen. Se mukavuus ja helppous siirtyä paikasta toiseen ilman, että selkä tai hartiat vääntyy ja rasittuu, ai että.” –Emmilii


”Itsellä suurin ongelma halvoissa rinkoissa ei suinkaan ole ollut kestävyyden kanssa, vaan se että niitä on ollut aivan hel****iä kantaa! Heiluu miten sattuu, hankaa ja painaa joka paikkaa, eikä tue mitenkään mihinkään mistään kohtaa. Eron tajusin vasta kun ostin kunnon rinkan, ja samalla tajusin miten hirveitä turhia via dolorosia olin käynyt, kun tuossa kohti olin säästellyt. Eli suoraan sanottuna pilannut itse omat reissuni. Eli itse en ainakaan koskaan enää säästele rinkan kanssa, melkein ihan missä muussa tahansa.” -Taru


”Vielä en ole tehnyt reissua, joka ei olisi matkalaukulla onnistunut. Viime talvena kokeilin kuitenkin rinkkaa ekan kerran. Vaatteet pysyivät jopa paremmin rypistymättä kuin matkalaukussa, mutta kyllä piti olla tarkkana, mitä ottaa mukaan. En tuonkaan jälkeen ymmärtänyt matkustamoon otettavien reppujen kanssa matkustavia. Miten ikinä he saavat kaiken mahtumaan?” -Annika


”Tää ei ole nyt se kommentti ehkä mitä kaipaat mut mä panostaisin suoraan hintavampaa rinkkaan. Itellä *Ospreyn Ariel 65l ja se on ollu mieletön etenkin, kun vertaan sitä mun vanhaan rinkkaan joka oli just jotain halpaa supermarkettikamaa. Se kun sä raahaat rinkkaa pitkä pätkiä ja etenkin kuumassa nii juku et se ergonomia ja ilmanvaihto selässä on tärkeetä! Plus et kestävyys on huomattavasti parempi materiaaleissa ja käyttöikä pidempi. Et vaikka kirpasis nii ostaisin suoraan sen paremman vaik onki kalliimpi. Ospreyni makso jotain 250€. Reissaan nykyään aina rinkan kanssa kun on paljo kätevämpi ku matkalaukku. Nytkin kahen viikon reissulla unkarissa mukana ja alkukesästä 4 viikkoa Balkanilla.” -Lotta


”Arvostan sitä, että saan rinkan järjestelyä helposti ja että se aukeaa myös edestä. Tämä on loistava ominaisuus, kun yrittää etsiä rinkasta jotakin ja tavarat pysyvät paremmin järjestyksessä. Oma ehdoton valintani on jo vuosia kestänyt Fjällrävenin *Kajka 65l.  Sen lisäksi mukana kulkee aina myös pienempi päiväreppu.” -Laura


Seikkailijattaret on reissunaisten yhteisö. Liity joukkoon ja tule mukaan inspiroimaan ja inspiroitumaan täällä.

Kerro kaverille!

Scroll to Top