fbpx
Thaimaan vähemmän tunnetut kohteet | Rantamaisema.

Mistä löytyy aidoin ja kaunein Thaimaa?

//

Mistä löytyy Thaimaan sielu? Onko maa jo liiankin tuotteistettu vai löytyykö suosikkikohteesta vielä aitoa ja alkuperäistä? Matkaa kanssamme Thaimaan kauneimpiin paikkoihin. Minne mennä Thaimaassa, kun perinteiset paikat on nähty?

Thaimaa on monelle tuttu maa, toisille turhankin. Kaikki on nähty ja maa ylikaupallistunut, on liikaa turisteja sekä yhä korkeammaksi kurottuvat hinnat. Aasialaisuus sekä alkuperäinen kulttuuri tuntuvat jääneen jonnekin modernien hotellien, loputtomien muovisten jääkahvitötsien ja kiiltävien autojen jalkoihin. Paratiisirannoista on tehty tukkoisia, mauttomia lomakeskuksia. Mitä maasta on enää jäljellä? Kannataako Thaimaahan enää edes matkustaa?

Laitoin asian testiin kahden kuukauden aikana, matkallani maan pohjoisesta Chiang Maista sen eteläiselle Malesian rajalle. Nyt lukuiset kalastajakylät kuin turistirysätkin takana, tässä Thaimaan parhaat palat ensikertalaisen näkökulmasta.

Pratchuap Khiri Khan

Pratchuap Khiri Khan on helmi Thaimaassa

Pratchuap on idyllinen, pienten rantakylien ympäröimä rannikkokaupunki, jonka horisonttia koristaa rykelmä upeita saaria värikkäine kalastusveneineen. Turisteja on maltillisesti ja fiilis kohdallaan. Paikka on onnistunut välttämään monen samalla rannikolla sijaitsevan kaupungin tökerön kohtalon ja säilyttänyt omanlaisensa, ystävällisen ilmapiirin sekä edullisen hintatason. Suuntaa päivällä biitseille, piipahda alueen luolissa ja Ao Noin ravustuskylän The Small World -rantabaarissa ja palaa illalla Pratchuapin rantabulevardille ja iltamarkkinoille. Tätä olin Thaimaalta odottanut!

kamphaeng-k

Kamphaeng Phet ja ruokailijan taivas Thaimaassa

Kamphaeng Phet tunnetaan historiallisesta puistostaan, mutta tämän nälkäisen reissaajan mielestä parasta kaupungissa on sen jokailtaiset ruokamarkkinat, jotka ovat heittämällä parhaat, jotka olen ikinä missään nähnyt. Jättimäisestä valikoimasta löytyvät kaikki Thaimaan klassikkoannokset sekä paikalliset erikoisuudet raikkaista alkupaloista tulisiin curryihin ja grillattuihin mereneläviin, jotka syödään kuhisevan markkinatunnelman ollessa katossa. Jälkiruoaksi syntisen hyvää banaani-rotia ja liftaus kylläisenä takaisin majatalolle – Kamphaeng Phetissä kyydin saa heti, ja paikalliset tuntuvat olevan aidon ilahtuneilta muutamista vierailijoista. Tämä on Thaimaata aidoimmillaan!

countryside-k

Länsi-Thaimaan maaseutu

Läntisen Thaimaan, erityisesti Uthai Thanin maakunnan kaunista maaseutua voi koluta ilman muita turisteja näköpiirissä. Alue on täynnä ananasviljelmiä, kansallispuistoja, vesiputouksia, luolia, kookospalmuja sekä trooppisen metsän peittämiä vuoria. Kohokohdiksi nousivat tyrmäävä Khlong Lanin vesiputous ja se taianomainen hetki auringonlaskun aikaan, kun sadat tudannet lepakot pakenevat Tham Khao Khlong Chain -vuoren uumenista ruoan hakuun.

bangkok_kollaasi2

Bangkok on Thaimaan elävä metropoli

Jo nimi eteilee eksotiikkaa: Bangkok on trooppinen ja säväyttävä, ristiriitoja, tuoksuja ja makuja täynnä oleva metropoli, joka hurmasi täysin tämän ensikertalaisen. Tapaa muita reissaajia ja yövy edullisesti mahtavassa Flapping Duck Guest Housessa aivan joen varrella, piipahda Siamissa sijaitsevassa ilmaisessa kulttuurikeskuksessa, samoile Wang Langin katuruokakojujen vilskeessä, pyöri Temple of Dawnin alueella ja päätä päivä merenelävillä China Townissa. Muutaman päivän vierailulla jää auttamatta paljon näkemättä ja tekemättä, mutta se ei haittaa. Hiostavassa suurkaupungissa jaksaa paremmin, kun ottaa rennosti.

haadyuan-k

Haad Yuan, Koh Pha Ngan -saaren paras paikka

Haad Yuan on rento, pieni ranta, jonka eristää muusta Koh Pha Nganin saaresta viidakon peittämät kukkulat. Paikalle pääsee veneellä, trekkaamalla tai painajaismaisen jyrkkää, vuoren yli kulkevaa mutaista tietä pitkin. Biitsi edustaa bailuistaan tunnetun Koh Pha Nganin alkuperäisempää menoa: Haad Yuanilta ei löydy teitä, kauppoja tai raha-automaatteja, mutta senkin edestä rennon avointa tunnelmaa, hyvää ruokaa, sekä koko saaren parhaat ja hauskimmat bileet: kaikki hedonistisen loman ainesosat. Moni saapuu rannalle kuukaudeksi tai kahdeksi, ja näin vierailijoista muodostuu yhteisö, lämmöllä muut vastaanottava sellainen.

Lukuvinkki: Kaksi erilaista elefanttikohtaamista Thaimaan viidakossa


Kuvat ja teksti: Eerika Leino. Eerika kirjoittaa omaa blogiaan osoitteessa www.velorous.com

Eerika Leino

Pyörän selästä maailmaa tutkiva fiilistelijä ja Itä-Lontoon kasvatti, joka paluumuutti Suomeen vuosien seikkailun jälkeen. Nyt helsinkiläistyneen Eerikan sydämen sykkimään saavat niin vuorimaisemat, sademetsät kuin rosoinen katukulttuurikin. Ja hyvä viini, vaikka sitten retkimukista. Eteenpäin vievät arjen seikkailut sekä rento ja utelias ote elämään.

2 Comments

Vastaa

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.