Inspiraatiota maailmaa tutkivilta naisilta naisille – tiedostavamman ja kauniimman maailman puolesta!

Parasta Thaimaassa juuri nyt

Parasta Thaimaassa juuri nyt

Mistä löytyy Thaimaan sielu? Onko maa jo liiankin tuotteistettu vai löytyykö suosikkikohteesta vielä aitoa ja alkuperäistä? Matkaa kanssamme Thaimaan kauneimpiin paikkoihin.

Thaimaa on monelle tuttu maa, toisille turhankin. Kaikki on nähty ja maa ylikaupallistunut, on liikaa turisteja sekä yhä korkeammaksi kurottuvat hinnat. Aasialaisuus sekä alkuperäinen kulttuuri tuntuvat jääneen jonnekin modernien hotellien, loputtomien muovisten jääkahvitötsien ja kiiltävien autojen jalkoihin. Paratiisirannoista on tehty tukkoisia, mauttomia lomakeskuksia. Mitä maasta on enää jäljellä? Kannataako Thaimaahan enää edes matkustaa?

Laitoin asian testiin kahden kuukauden aikana, matkallani maan pohjoisesta Chiang Maista sen eteläiselle Malesian rajalle. Nyt lukuiset kalastajakylät kuin turistirysätkin takana, tässä Thaimaan parhaat palat ensikertalaisen näkökulmasta.

Pratchuap Khiri Khan

Pratchuap Khiri Khan

Pratchuap on idyllinen, pienten rantakylien ympäröimä rannikkokaupunki, jonka horisonttia koristaa rykelmä upeita saaria värikkäine kalastusveneineen. Turisteja on maltillisesti ja fiilis kohdallaan. Paikka on onnistunut välttämään monen samalla rannikolla sijaitsevan kaupungin tökerön kohtalon ja säilyttänyt omanlaisensa, ystävällisen ilmapiirin sekä edullisen hintatason. Suuntaa päivällä biitseille, piipahda alueen luolissa ja Ao Noin ravustuskylän The Small World -rantabaarissa ja palaa illalla Pratchuapin rantabulevardille ja iltamarkkinoille. Tätä olin Thaimaalta odottanut!

kamphaeng-k

Kamphaeng Phet

Kamphaeng Phet tunnetaan historiallisesta puistostaan, mutta tämän nälkäisen reissaajan mielestä parasta kaupungissa on sen jokailtaiset ruokamarkkinat, jotka ovat heittämällä parhaat, jotka olen ikinä missään nähnyt. Jättimäisestä valikoimasta löytyvät kaikki Thaimaan klassikkoannokset sekä paikalliset erikoisuudet raikkaista alkupaloista tulisiin curryihin ja grillattuihin mereneläviin, jotka syödään kuhisevan markkinatunnelman ollessa katossa. Jälkiruoaksi syntisen hyvää banaani-rotia ja liftaus kylläisenä takaisin majatalolle – Kamphaeng Phetissä kyydin saa heti, ja paikalliset tuntuvat olevan aidon ilahtuneilta muutamista vierailijoista. Tämä on Thaimaata aidoimmillaan!

countryside-k

Länsi-Thaimaan maaseutu

Läntisen Thaimaan, erityisesti Uthai Thanin maakunnan kaunista maaseutua voi koluta ilman muita turisteja näköpiirissä. Alue on täynnä ananasviljelmiä, kansallispuistoja, vesiputouksia, luolia, kookospalmuja sekä trooppisen metsän peittämiä vuoria. Kohokohdiksi nousivat tyrmäävä Khlong Lanin vesiputous ja se taianomainen hetki auringonlaskun aikaan, kun sadat tudannet lepakot pakenevat Tham Khao Khlong Chain -vuoren uumenista ruoan hakuun.

bangkok_kollaasi2

Bangkok

Jo nimi eteilee eksotiikkaa: Bangkok on trooppinen ja säväyttävä, ristiriitoja, tuoksuja ja makuja täynnä oleva metropoli, joka hurmasi täysin tämän ensikertalaisen. Tapaa muita reissaajia ja yövy edullisesti mahtavassa Flapping Duck Guest Housessa aivan joen varrella, piipahda Siamissa sijaitsevassa ilmaisessa kulttuurikeskuksessa, samoile Wang Langin katuruokakojujen vilskeessä, pyöri Temple of Dawnin alueella ja päätä päivä merenelävillä China Townissa. Muutaman päivän vierailulla jää auttamatta paljon näkemättä ja tekemättä, mutta se ei haittaa. Hiostavassa suurkaupungissa jaksaa paremmin, kun ottaa rennosti.

haadyuan-k

Haad Yuan, Koh Pha Ngan

Haad Yuan on rento, pieni ranta, jonka eristää muusta Koh Pha Nganin saaresta viidakon peittämät kukkulat. Paikalle pääsee veneellä, trekkaamalla tai painajaismaisen jyrkkää, vuoren yli kulkevaa mutaista tietä pitkin. Biitsi edustaa bailuistaan tunnetun Koh Pha Nganin alkuperäisempää menoa: Haad Yuanilta ei löydy teitä, kauppoja tai raha-automaatteja, mutta senkin edestä rennon avointa tunnelmaa, hyvää ruokaa, sekä koko saaren parhaat ja hauskimmat bileet: kaikki hedonistisen loman ainesosat. Moni saapuu rannalle kuukaudeksi tai kahdeksi, ja näin vierailijoista muodostuu yhteisö, lämmöllä muut vastaanottava sellainen.

 


Kuvat ja teksti: Eerika Leino. Eerika kirjoittaa omaa blogiaan osoitteessa www.velorous.com

Tags:

25 -vuotias nurmijärveläinen, joka päätyi parin mutkan kautta Itä-Lontooseen, ja sieltä vuosien jälkeen seikkailuun maailman teille. Nyt täysin vailla kotia, matka kaakkoon taittuu fillarilla. Reissaamisen lisäksi hellii makunystyröitään, suunnittelee printtejä, valokuvaa ja ottaa ihan vaan rennosti - mieluiten piña colada kädessä.

Latest from Thaimaa

Palaa Alkuun