Paakaupunkiseudun saaret veneilijoille.

Saarivinkkejä aloittelevalle veneilijälle pääkaupunkiseudulla

Kaupallinen yhteistyö: Skipperi

Kun veneilyn saralla on vielä oppimista, mutta vesireittien reviiriä pitäisi ryhtyä laajentamaan, on pääkaupunkiseudulla loistava valikoima saaria, jotka ovat vain kivenheiton päässä ja joihin on helppo rantautua. Listasimme joukon upeita saaria, joihin päästäkseen ei tarvitse olla suurten merien taituri.

Isosaari, Helsinki

Isosaaren satama on aloittelijoillekin toimiva ja suojaisa. Saaren luonto on kaunista, vesi kirkasta ja mikä parasta, saarella oleilu on erittäin helppoa ravintolan ja kaikille avoimen saunan ansiosta.

Bergholmen, Kirkkonummi

Berhgolmen on Skipperin yhteiskäyttöveneilijöiden käytössä oleva saari, joka sijaitsee aivan Espoon ja Kirkkonummen rajalla.  Saarella on sauna, grillikatos ja hiekkaranta. Yöpyminen ja kohtaamiset ovat sallittuja ja mikä parasta, saarelle on helppo rantautua.

Vallisaari, Helsinki

Helsingin hiljattain yleisölle auennut Vallisaari on helppo retkikohde. Villissä luonnossa viihtyvälle emme tätä saarta suosittele, onhan kyseessä vanha linnoitussaari, jonka alueella liikkuminen on hieman rajattua. Menovinkki: Vallisaaressa järjestetään 12.6. – 29.8. 2021 kaikille avoin taidetapahtuma, Helsinki Biennaali. Tutustu tapahtumaan täällä.

Huom. Vallisaareen rantautuminen maksaa.

Paakaupunkiseudun saaret aloittelevalle veneilijälle.
Saarilla on tunnelmaa!

Koti- ja Villaluodot, Helsinki

Itä-Helsingissä, Laajasalon itäpuolella, sijaitsee neljän saaren ryhmä. Saaret ovat kauniita retkeilysaaria ja ainakin Villaluodoille pääsee kätevästi rantautumaan. Itäisellä- ja Läntisellä Villaluodolla saa myös yöpyä. Pohjoisella- ja Itäisellä Villaluodolla on grillikatokset.  Kaivo sen sijaan löytyy Kotiluodolta.

Käärmesaari, Helsinki

Käärmesaari on loistava kohde päiväretkille. Saaren kalliot toimivat loistavina auringonlaskun ihailupaikkoina ja saarelle pääsee ilman, että pitää ylittää isoja selkiä. Käärmesaarella on tulipaikka ja ulkovessa.

Paakaupunkiseudun saaret veneilijälle.
Monilla saarilla on hyvät puitteet oman viiden tähden ravintolan perustamiseen. Tämä katos on Itäiseseltä Villaluodolta.

Iso-Vasikkasaari, Espoo

Iso-Vasikkasaari on aivan lähellä Espoon rantoja, suojaisassa paikassa. Saarelta löytyy keittokatoksia ja näköalatorni. Poikkea ihmeessä syömään valloittavaan Gula Villaniin.

Pentala, Espoo

Pentalan museosaari on loistava vaihtoehto historiannälkäisille veneilijöille. Espoonlahdella sijaitsevalla saarella ei saa yöpyä, mutta päiväsaikaan ehtii jo nauttia vanhan ajan saaristotunnelmasta.

 

Minne sinä ohjaisit aloittelevan veneilijän? Suosikkisaaria pääkaupunkiseudulta tai vaikka mistä tahansa Suomesta? Kommentoi alle!

 

Seikkailijattaren lukuvinkki: Lue myös vinkkimme aloittevalle veneilijälle täältä. Lisää saarivinkkejä Espoosta löytyy tästä jutusta, melojan näkökulmasta.

 

Menovinkki: Seikkailijattaret ja Skipperi järjestävät mahdollisuuden omien kipparitaitojen kokeiluun. Tutustu maksuttomaan tapahtumaan täällä!

 

 

Kerro kaverille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top